Bilderboksapparna är klassiska bilderböcker med uppläsning. I apparna kan du visa och dölja texten och välja mellan automatisk bläddring med uppläsning, läsa tillsammans med uppläsning eller läs och bläddra själv. Läs – titta – lyssna!

Bilderboksappar!

 • Mamma Mu städar

  av Jujja Wieslander & Sven Nordqvist
  Mamma Mu och Kråkan har nyss lärt känna varandra. Kråkan har inte riktigt vant sig vid att Mamma Mu inte är någon vanlig ko. "Man behöver inte jämt stå och tugga och glo, bara för att man är en ko."
 • Mamma Mu åker bobb

  av Jujja Wieslander & Sven Nordqvist
  Mamma Mu ramlade av bobben och rullade en lång bit. När hon stannade såg hon ut som en stor snöboll med horn. När Kråkan kom fram låg Mamma Mu och skrattade. Kråkan la vingarna i kors och såg strängt på henne.
 • Mamma Mu bygger koja

  av Jujja Wieslander & Sven Nordqvist
  Det är höst och barnen bygger kojor. Mamma Mu vill också bygga en koja. - Du är en ko, säger Kråkan. Kor bygger inte kojor. Men det är just vad Mamma Mu gör. Och Kråkan, han bygger ett helt kråkslott.
 • Godnatt alla djur

  av Lena Arro & Catarina Kruusval
  Bubblan och Pärlan ska sova i tält i natt. Det är så spännande! De har med sig varsin sovsäck och kudde, och Bubblan har med sig sin ficklampa. Tur, för det börjar bli mörkt där ute. Och nu tassar det utanför tältet - är det någon som vill komma in?
 • Kotten, Grisen och lilla vännen

  av Lena Anderson
  En liten vän, som gått alldeles vilse, dyker plötsligt en kväll upp i Kottens kök. Hon är trött och rädd och hungrig, och vill ha mamma och vill ha mat. Vilken tur att hon kom till snälla Kotten! Där finns tröst, varm soppa och så pigga Grisen.
 • Dagspöket

  av Jujja Wieslander & Jens Ahlbom
  Dagspöket är inte som alla andra spöken. I stället för att vara vit är han svart - så han syns inte på natten! Därför måste han spöka på dagen. På nätterna, när alla vanliga spöken är ute och spökar, vill Dagspöket mest ha någonstans att bo. Men vart ...
 • Halvan – Här kommer polisbåten

  av Arne Norlin & Jonas Burman
  Halvan går till sjöss i sin tuffa polisbåt. Nu är han sjöpolis och sjöräddare. Han hjälper en familj som har gått på grund med sin segelbåt och ser till att de kommer i säkerhet. Halvan klarar det mesta både till sjöss och på land!
 • Halvan och bärgningsbilen

  av Arne Norlin & Jonas Burman
  Jonas Karlsson läser Halvan! Det här är en bilderbok med uppläsning. Du väljer själv om du vill läsa eller lyssna. Eller kanske både och ... På julafton kör Halvan sin jättelika bärgningsbil. Just när Halvan ska dra upp en bil ur diket ser han något ...