Omslagsbild: Pomelo den lilla elefanten


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2003-08-26
ISBN: 978-91-29-65935-1

Pomelo den lilla elefanten

Pomelo är en liten rosa elefant med väldigt lång snabel. Han är så liten att han bor under en maskros i trädgården och är en därför en trädgårdselefant. Berättelserna om Pomelo är lika roliga som underfundigt charmiga.

Alla kan identifiera sig med Pomelo och känna igen sig i hans små, men ändå existentiella, tankar. Han älskar vännerna och utflykterna i trädgården. Han tycker om att greja med saker i sin lilla hörna. Men kan bli lite rädd när han tänker på att trädgården kanske inte är oändlig.

Den lilla boken, på hundra sidor, innehåller tre kapitel, sammanlagt 43 meningar och massor av fullständigt underbara färgbilder.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Röster om Pomelo den lilla elefanten Eva Wahlström skriver att "det är en text som tycks ha passat översättaren Barbro Lindgren särskilt väl; humorn och den lätt anarkistiska stilen påminner lite om Lindgrens egen stil."Christin Billing: "Såväl barn som vuxna kan känna igen sig. Tillgångar och brister (exempelvis snablar), stora rädslor och naturligtvis lyckan över allt som är härligt i livet, behandlas poetiskt och slagkraftigt. Den mycket sparsamma texten korresponderar helt med bilderna i denna lilla tänkebok utan snusförnuft."
Ramona Badescu, född 1980 i södra Rumänien, kom till Frankrike som elvaåring. 2001 började hon skriva för barn. Hittills har det blivit tre små böcker om den bedårande trädgårdselefanten Pomelo. Ramona bor i Marseille.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår