bok

Mitt liv som Sunes hund

Sören Olsson

Författare

Anders Jacobsson

Författare

Ella Johansson

Illustratör

Beskrivning

2003-06-25
Svenska
6-9

Författare

Sören Olsson, Anders Jacobsson

Illustratör

Ella Johansson

Bygger på "Sune och hans värld" i SVT:s lördagsblock Allra mest tecknat, där den tecknade Sune-filmen har blivit det populäraste inslaget. Lättlästa textböcker för nybörjarläsaren med massor av bilder helt i färg!

En hund kan vara värsta tjej-magneten! Dessutom kan en hund vara bra att ha om man vill skrämma bort tjuvar. Plötsligt har familjen Andersson en ny familjemedlem ... Men något går snett från första stund. Hunden tycker inte om Sune! Den jagar honom så fort den får en chans, och planerna på att använda den som dragplåster på tjejer går i stöpet.

Sune har varit en av de absolut populäraste barnboksfigurerna i snart tjugo år, dvs sedan starten 1984. En ny textbok om Sune går alltid rakt upp på säljtoppen, och likadant är det med biblioteksutlåningen. Han har haft huvudrollen i SVT:s julkalender (Sunes jul 1991), det har gjorts biofilm (Sunes sommar 1993) och teater, cd-rom, spel etc.

TV-serien "Sune och hans värld" har blivit en internationell framgång! I Latinamerika är Sune populärast i Chile, Brasilien och Mexiko. I Skandinavien är serien väldigt uppskattad både i Danmark och Norge, och snart kan barn i Australien, Spanien, Portugal, Thailand och Singapore också se den animerade TV-serien!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Sune och hans värld

Publiceringsdatum

2003-06-25

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659566

Antal Sidor

64

Ryggbredd (mm)

7

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.223

Bredd (mm)

150

 

Håkan Bråkans julafton

Om boken

Håkan tycker att det är så mysigt med julen. Då är alla familjer tillsammans. Precis då säger mamma det där hemska som Håkan aldrig ska glömma:
- Men ni vet väl att det finns folk som jobbar på julafton?
- Men ... är inte det förbjudet? Kan man inte göra något?

Håkans lista över alla som jobbar på julafton:
Polisen
Tjuvarna
Prästen
Döden
Tanterna och gubbarna i affären
Sjukhusmänniskorna
Han som vevar hissen upp och ner i stora höghuset vid biblioteket
De som man ser på teve
Arga gubben som kör plogbilen
Taxichaufförerna
Brandkåren och ambulansen

Håkan funderar på hur han ska kunna ge alla som jobbar lite jul. Tyvärr har han bara 23,50:- så det räcker inte till julklappar åt allihop. Han måste komma på någon annan plan. Så får han plötsligt världens bästa idé ...

Sören Olsson, Anders Jacobsson, Eva Lindén

Håkan Bråkans julafton

 

 

Den mystiska pussen

Om boken

Bygger på "Sune och hans värld" i SVT:s lördagsblock Allra mest tecknat, där den tecknade Sune-filmen har blivit det populäraste inslaget. ttlästa textböcker för nybörjarläsaren med massor av bilder helt i färg! Sunes bästa killkompis Herman ska fira födelsedag med party. Herman är egentligen inte så pigg på att ha kalas, så Sune får gärna hjälpa till med inbjudningarna. Jättebra, för då kan han ju bestämma precis vilka tjejer som ska komma! Tyvärr är Hermans mamma mest intresserad av att barnen ska få i sig hälsosam mat, så hon fixar en tårta som säkert är nyttig men ganska äcklig. Partyt håller på att urarta helt när ljuset släcks och Sune får en fantastisk puss. Av vem fick han den? Men den okända pussmästarinnan avslöjar sig inte, så Sune måste själv ta reda på vem hon är ... Sune har varit en av de absolut populäraste barnboksfigurerna i snart tjugo år, dvs sedan starten 1984. En ny textbok om Sune går alltid rakt upp på säljtoppen, och likadant är det med biblioteksutlåningen. Han har haft huvudrollen i SVT:s julkalender (Sunes jul 1991), det har gjorts biofilm (Sunes sommar 1993) och teater, cd-rom, spel etc. Men snart får han konkurrens av lillebror Håkan Bråkan, som blir huvudperson i årets julkalender i SVT! TV-serien "Sune och hans värld" har blivit en internationell framgång! I Latinamerika är Sune populärast i Chile, Brasilien och Mexiko. I Skandinavien är serien väldigt uppskattad både i Danmark och Norge, och snart kan barn i Australien, Spanien, Portugal, Thailand och Singapore också se den animerade TV-serien! Titlar hittills i serien: Den försvunne pojkscouten (2002) Inte onormalt normal (2002) Den mystiska pussen (2003) Mitt liv som Sunes hund (2003)

Sören Olsson, Anders Jacobsson, Anna Johansson

Den mystiska pussen

Relaterat