Omslagsbild: För bra för att dö

Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2007-06-19
ISBN: 978-91-85243-99-0

För bra för att dö

Stella lever sitt liv om nätterna, i skydd av mörkret. Hon tror att hon väger mer än tre siffror, men hon vill inte ställa sig på vågen för att få veta.
I skolan härskar Drottning Alva och hennes hov. De har smulat sönder Stella under lång tid, sakta malt ner henne. Men så händer något avgörande precis innan påsklovet. Stella bestämmer sig för att göra allvar av det som hon har tänkt på en längre tid. Ta bort sig själv. Försvinna. Ta livet av sig.
På nätet träffar hon Joel, som också vill dö men av helt andra skäl. De två bildar en självmordspakt. Vi får följa deras väg inåt mörkret tills något oväntat händer.
En bok om det vi helst inte vill prata om eller fråga om.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om För bra för att dö "Det är svårt att lägga ifrån sig boken när man börjat läsa." SvD "En både övertygande och angelägen roman." Göteborgs-Posten "Helt fantastisk!"bokrecension.se
49 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2009

Christina Wahldén, född 1965, är författare och journalist. Hon har givit ut ett tjugotal barn- och ungdomsböcker, för vilka hon har fått flera priser. Hon har även författat tre deckare och en reportagebok om kvinnors utsatthet i väpnade konflikter. Hennes första historiska roman för vuxna, Den som jag trodde skulle göra mig lycklig (2013), hyllades av kritikerna.

Priser och utmärkelser:

Teskedsordens diplom 2010 
Fadimestipendiet 2013

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår