Omslagsbild: Piggor och suggor

Bokserie: Piggor och suggor (del 1)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2009-05-14
ISBN: 978-91-29-66944-2

Piggor och suggor

Piggorna och suggorna bor grannar i sommarlandet. Piggan är full av energi och vill göra allt genast. Suggorna är mer eftertänksamma och filosofiska. Det blir många krockar som livar upp vardagen. Lena Landströms första kapitelbok med geniala bilder av Olof Landström berättar om denna värld i miniatyr – en värld som liknar vår!
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: april 2017

SENASTE RECENSIONERNA

"en lågmäld men också spännande berättelse" "Författarparet Lena och Olof Landström, som bland annat ligger bakom böckerna om Nisse samt om de små fåren Bu och Bä, har denna gång skapat en lågmäld men också spännande berättelse om den övereffektiva Piggan och hennes sommargrannar Suggfamiljen."
op.se

Lena Landström föddes i Stockholm 1943. Hon utbildade sig på Anders Beckmans Skola på modelinjen 1966-69. Därefter arbetade hon med textilmönster. 1969 träffade hon sin blivande samarbetspartner och make Olof Landström. De har idag tre vuxna söner och bor i Stockholm.

Tillsammans Med Peter Cohen började Lena och Olof 1972 arbeta med tecknad film för TV2. Filmerna Kalles klätterträd, Farbrorn som inte vill va´ stor, Magister Flykt och Herr Bohm och sillen har blivit prisbelönade klassiker.

Bilderböckerna kom efter filmerna

1990 kom Lenas och Olofs första gemensamma bilderbok Nisses nya mössa, som fick Litteraturfrämjandets stipendium 1991 för ”En uttrycksfull och personligt utvecklad tecknarkonst, som kännetecknas av skönt rena linjer och ett sinne för bildens inre harmoni.”
Sen blev det ytterligare tre böcker om Nisse. Böckerna om Nisse och hans mamma har blivit mycket uppskattade och finns översatta till elva språk.

Även böckerna om lammen Bu och Bä, som ursprungligen planerades som en läsa-lätt-bokserie, har rönt internationella framgångar. ”A winning series”, enligt Publishers Weekly. Det senaste Bu och Bä äventyret, Bu och Bä får besök, fick läsare och kritiker att jubla:
”Makarna Landström lyckas förvandla en rofylld höstlövs-krattar-dag till en hisnande rädda-katten-ur-trädet-dag. Vi överraskas men behåller känslan av att hela tiden vara steget före de fixande fåren.” Stina Zethraeus, Dagens Nyheter

Feministiska hönor

Bilderboken Fyra hönor och en tupp blev också varmt mottagen här hemma och utomlands. Den blev bland annat utsedd av Washington Post till en av 2005-års bästa bilderböcker.
”This tale of a farmyard revolt is about as good as a picture book can get… The art is delicious as the gently satirical text. …Chick lit just doesn´t come any better.” – The Washington Post Book World

Olof och Lena Landströms böcker har blivit speciellt lovordade i USA, Frankrike och Japan. De tilldelades Expressens kulturpris Heffaklumpen 2006 för Bu och Bä får besök.

En flodhästsaga (1993) var Lenas första egna bok.

”En ljuvlig saga om tron på den egna förmågan. Text och bild samspelar fint, men det är bilderna som gör boken. Djungeln är målad vacker och fantasieggande, medan den bastanta flodhästmadamen är praktisk och jordnära.” Lena Salö, Bibliotekstjänst
Sedan följde ytterligare två böcker om flodhästarna vid den fina gyttjiga stranden. Flodhästböckerna finns översatta till egelska, tyska franska och danska.

Lena Landström har också illustrerat Veronica Wägners böcker om hönan Orpan.

Piggor och suggor

2009 kommer Lenas nya högläsningsbok, Piggor och suggor, om en värld i miniatyr, där piggorna och suggorna bor grannar i sommarlandet. Olof Landström har gjort de många svartvita vinjetterna.
”På ett helkul vis dras läsaren in i denna lilla småkrypsvärld där författaren låter mänskliga karaktärsdrag representeras av insekter och andra kryp. Genom de händelser som utspelar sig, en liten sugga försvinner, piggans brutna ben och festen som blir av trots allt, blir det uppenbart att alla behövs för att allt ska ordna sig.” Kerstin Hagstrand-Velicu, Bibliotekstjänst

Lena Landström ingick i juryn för debutantpriset Slangbellan 2003 – 2007.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår