bok

Visor och ramsor i Hellsingland

Lennart Hellsing

Författare

Sven Nordqvist

Illustratör

Pija Lindenbaum

Illustratör

Charlotte Ramel

Illustratör

Eva Eriksson

Illustratör

Poul Ströyer

Illustratör

Tord Nygren

Illustratör

Fibben Hald

Illustratör

Stig Lindberg

Illustratör

Beskrivning

2009-04-20
Svenska
3-6

Författare

Lennart Hellsing

Sångbok + CD med barnmusik

I juni 2009 fyller barnens egen poet, Lennart Hellsing, 90 år. Det firar vi med att samla tjugo av hans mest älskade visor i en läcker presentvolym med en härlig cd. Dansa med Herr Gurka eller ta en svängom med Krakel Spektakel och duddeldia med Selma Selleri och de andra godingarna i den färgstarka sångkavalkaden. Klassiska illustrationer, skapade av Ströyer, Lindberg, Hald och Nygren sprider glans över sidorna och riktigt unga Hellsingdiggare hittar bilder av "sina" favoritillustratörer som Sven Nordqvist, Pija Lindenbaum och Charlotte Ramel.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-04-20

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129670394

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

263

Vikt (kg)

0.364

Bredd (mm)

208

Format

Inbunden

Recensioner

”Det finns ingen anledning att lyssna på dålig barnmusik. Den här gillar både barn och vuxna.” / Eva Emmelin, Norra Skåne

”Dessutom en kavalkad av geniala illustratörer” / Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Det här är ett utmärkt startpaket till Hellsings ordekvilibristiska värld, en samling medtjugo visor och med tillhörande cdskiva så att man även får musiken. Dessutom en kavalkad av geniala illustratörer, eftersom Lennart Hellsing alltid arbetat med de allrabästa."Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”roliga, jazziga, svängiga versioner” /Avesta Tidning

"Ingen kan som Lennart Hellsing väcka språklust hos det lilla barnet. /.../ Sångarna och musikerna har skapat roliga, jazziga, svängiga versioneroch skivan bjuder på många fina sånger- och instruentala insatser."

blogg.alltombarn.se

”En superbra present”

"En superbra present och en bra investering för alla småbarnsfamiljer."/Carola

”Att gilla eller inte gilla. Jag gillar!” Borås Tidning om Visor och ramsor i Hellsingland

"Och jag kunde köpa boken för att höra Stefan Sundström och Freddie Wadling sjunga Hellsing ihop, kanske säger det mer om mig än om skivan, men det är en skribents i stort sett enda rättighet. Att gilla eller inte gilla. Jag gillar!"Eva Wahlström, Borås Tidning

 

Här dansar Herr Gurka och andra roliga visor

Om boken

Dansa med Herr Gurka, knäck ägg i kungens skägg, träffa Selma Selleri eller segla bort i en galosch.
Här samlas Hellsings guldkorn till visor och verser för de yngsta, illustrerade av fem av våra främsta illustratörer – Emma AdBåge, Ellen Ekman, Charlotte Ramel, Lena Sjöberg och Erik Svetoft. Öppna en helt ny värld fylld med fantasi, ordglädje och smittsamma rytmer för de små barnen.Boken innehåller bland annat visorna Vad ska vi göra?, Det var så roligt, Hej sa Peronella, Ticke Tack!, Annabell Olsson, Här dansar Herr Gurka, Där uppe i gardinerna, Snälla söta sockerbeta.
Bläddra, skratta och sjung tillsammans!

Lennart Hellsing

Här dansar Herr Gurka och andra roliga visor

 

Kanel och Kanin upptäcker ögat

Om boken

"Ögonen har du fått två. Varför då?
För så mycket finns att titta på!Himlen som är himmelsblåoch myror som är pyttesmå."Följ med på en skogspromenad med kompisarna Kanel och Kanin. Det finns så mycket att titta på: den blå himlen, myrorna på marken, stort, smått och en taggig igelkott.Ulf Starks korta, geniala vers på rim, i samspel med Charlotte Ramels oemotståndliga bilder, gör det här till en perfekt bok för de yngsta. Att njuta av och att läsa om och om igen. Med extra kraftiga sidor för små fingrar.Ulf Stark är en av våra mest älskade barnboksförfattare. Den här texten är hämtad från bilderboken "Kanel och Kanin - dikter om kroppen" som gavs ut 2006. I "Kanel och Kanin upptäcker ögat" har illustratören Charlotte Ramel skapat helt nya bilder.

Ulf Stark, Charlotte Ramel

Kanel och Kanin upptäcker ögat

Relaterat

Nyheter

”Har man en vän ska man hälsa på den.”

Jujja Wieslanders och Sven Nordqvists radarpar Mamma Mu och Kråkan har varit barnfavoriter i över 30 år. Den nya bilderboken Mamma Mu blir ledsen är en varm berättelse om vänskap och försoning.

Sjungandet bor i gungandet

De allra flesta små barn sjunger, nynnar, tjoar och diktar – när de leker. Sjungandet bor i gungandet. Poetandet finns i spretandet med armar och ben och med orden som ska formuleras, skriver Jujja Wieslander.

Bilderboksfavoriter i nytt format

Äntligen är de underbara karaktärerna Kanel och Kanin tillbaka! I ”Kanel och Kanin upptäcker foten” har illustratören Charlotte Ramel bildsatt en dikt av Ulf Stark och valt ut en enda kroppsdel att undersöka närmare.

Mamma Mu och Kråkan för de minsta

Jujja Wieslanders och Sven Nordqvists Mamma Mu och Kråkan har varit barnfavoriter i över 30 år. Kråkan säger SEN! är en ny, underfundig berättelse för de allra yngsta läsarna.

Pija Lindenbaum tilldelas Sixten Heymans pris 2022

”För ett författarskap vars precisa och nyansrika berättelser om barn och deras möte med normer och rädslor har förnyat bilderbokstraditionen”, lyder en del ur motiveringen.