Omslagsbild: Tänk om ...

Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2010-04-29
ISBN: 978-91-29-67204-6

Tänk om ...

Lena Sjöbergs bilder och verser är oemotståndliga!

"Tänk om jag var spindel och du mitt spindelbarn
Du skulle stilla gunga i mitt mjuka spindelgarn
Vi skulle bygga kojor i badrummets ventiler
Och gömma oss i kranar och i leksakskrokodiler"

Tänk att få vara spindel, skräcködla eller mygga. Att få gunga i spindelnät, åka dino-taxi eller dansa myggdans hela sommarnatten lång. Plaska runt i gyttja, välta soptunnor och leka kurragömma mellan kyrktorn, höghus och balkonger.

Lena Sjöberg har skrivit underbara verser om djurliv och om hur det skulle vara om man bytte plats. Om man själv var en liten kulting, en valunge eller en getingmor. Vad kunde man göra då?

Tänk om ... är en oemotståndlig bok om djurliv, busliv och om att få vara nära. Om trygghet, osäkerhet och äventyr i djurens värld. En riktigt mysig bok och en kärleksförklaring till leken och relationen mellan liten och stor.

Lena Sjöberg Augustnominerades 2010 för Tänk om … . Boken tilldelades Elsa Beskow-plaketten 2011 för föregående års bästa bilderbok.

Mer om författaren
"Det är en poetisk och lekfull bok som stimulerar fantasin och lockar till rollbyten" "Samtidigt förmedlas trygghet och närhet, och boken är en njutning för både öra och öga. /.../ Även bilderna har ett drag av nostalgi över sig. Vinjetter i svartvitt och dekorativa slingor som ramar in texten leder tankarna till Elsa Beskow och Eva Billows grafiskt fulländade böcker."Lena Kåreland
www.svd.se
"Det är en poetisk och lekfull bok som stimulerar fantasin och lockar till rollbyten" "Samtidigt förmedlas trygghet och närhet, och boken är en njutning för både öra och öga. /.../ Även bilderna har ett drag av nostalgi över sig. Vinjetter i svartvitt och dekorativa slingor som ramar in texten leder tankarna till Elsa Beskow och Eva Billows grafiskt fulländade böcker."Lena Kåreland
www.svd.se
"det här blir sommarens bok för mig och min lilla grabb" "Nästan alltid har hon fått tipset från någon av våra barnbibliotekarier och det är förstås alltid något extra bra. Som Lennarts listor, vilken underbar bok! Nu senast kom hon med Lena Sjöbergs senaste, Tänk om... och jag förstod direkt: det här blir sommarens bok för mig och min lilla grabb. /.../ Boken är fylld med såna här varma små texter och så de fantastiskt fina bilderna om olika djur och kärleken mellan liten och stor."
sandvikensfolkbiblioteklitteratur.blogspot.com
"en av de vackraste barnböcker jag läst" "Tänk om... (Rabén&Sjögren) av Lena Sjöberg är en av de vackraste barnböcker jag läst. Med dess poetiska språk och varma känsla tog jag den direkt till mitt hjärta. /.../ Den här boken är helt underbar – full med kärlek. Rekommenderas stort, för både stora och små faktiskt."
bokhunger.blogg.se

Jag heter Lena Sjöberg, är född och uppvuxen i Sandviken, och sedan jag gick ut Konstfack 1996 har jag har frilansat som illustratör.

Som författare debuterade jag 2005 med bilderboken Hurman hittar en skatt samt med Dom är sötast när dom sover, en humoristisk betraktelse över livet som småbarnsförälder (båda utgivna på Eriksson & Lindgren).
Jag bor med min man och våra två barn i den lilla småländska byn Mörtfors. I den sedan länge nedlagda tandläkarmottagningen där jag har mitt kontor, jobbar jag med bokprojekt, och med illustrationsuppdrag för uppdragsgivare i Sverige och utomlands. Mina alldeles egna böcker både skriver och illustrerar jag, samt formger.

Det är arbetet med helheten som engagerar mig allra mest. Att se boken som ett allkonstverk, där alla delar är lika betydelsefulla och lika roliga, spännande och utmanande att jobba med.
Läs mer på min blogg!

-----------

Priser och utmärkelser:
Svensk Bokkonst för Törnrosa, 2009
Nominerad till Kolla! för Törnrosa, 2010
Augustnominerad för Tänk om …, 2010
Elsa Beskow-plaketten för Tänk om …, 2011
Augustnominerad för Cirkusloppor på luffen, 2013
Nominerad till Kolla! för Cirkusloppor på luffen, 2014
Svensk Bokkonst för Under ett rabarberblad, 2016

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår