Omslagsbild: Tonje och det hemliga brevet


Läsålder: 9-12

Översättare: Karin Nyman
Utgivningsdatum: 2019-01-11
ISBN: 978-91-29-71598-9

Tonje och det hemliga brevet

Tonje Glimmerdal är det enda barnet i Glimmerdalen. Hon ska snart ska fylla tio och lever efter mottot "full fart och gott självförtroende". Hennes bästis är Gunnvald, en gammal gubbe som har tid att prata, skapar mirakelmusik på sin fiol och hjälper henne att laga kälken. Och det är han som har lärt henne svischa ner för det branta berget, ända ner till fjärden.

Tonje tror att hon vet allt om Gunnvald, men när han hamnar på sjukhus upptäcker hon att han har en hemlighet.

Norska Maria Parr är flerfaldigt prisbelönad och kallas ofta för vår tids Astrid Lindgren. För precis som Astrid har hon förmågan att se världen med ett barns blick, och hon skriver med samma värme, humor och energi. Tonje och det hemliga brevet gavs första gången ut på svenska 2010 och är idag en älskad modern klassiker - så älskad att berättelsen 2018 var Sveriges Radios julkalender.

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Charlotta Jonsson
Utgiven: januari 2019

Maria Parr, född 1981, kommer från Fiskå i Norge. Hon kallas Astrid Lindgren för vår tid och är översatt till flera språk. Kritikerhyllningarna och priserna har haglat över henne sedan debuten Våffelhjärtat, som blev nominerad till Bragepriset och vann Nynorska barnlitteraturpriset. Tonje och det hemliga brevet tilldelades Bragepriset och Kritikerprisen i Norge, och sedan även Die Zeits prestigefulla LUCHS 2010. Min bästis målvakten vann Bragepriset 2017.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår