Omslagsbild: Oskyldiga?


Läsålder: Unga vuxna

Översättare: Ylva Kempe
Utgivningsdatum: 2011-06-10
ISBN: 978-91-29-67650-1

Oskyldiga?

För två år sedan räddade Ali och hennes vänner Daniel Feeny från att begå självmord. De blev hjältar i staden där de bor och allas goda exempel på skötsamma tonåringar.
Ali var på väg till Cambridge, Stephen skulle starta eget, Jackson skulle åka till Brighton för att plugga och Hannah skulle börja jobba på sin mammas frisersalong. Plötsligt hände det fruktansvärda, och fem veckor senare var Daniel död.

De fyra vännerna vet något, men de har lovat varandra att inte säga någonting.
Nu börjar Ali och hennes vänner undra om de kan komma undan det som hänt eller om det är bättre att konfrontera sina demoner, hur otäckt det än är.

Mer om författaren
44 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2012

SENASTE RECENSIONERNA

"Fängslande bladvändare" "Det är en mycket fängslande bladvändare för unga vuxna. Många tankar väcks."Karin Anderberg, Laholms Tidning
www.laholmstidning.se
"Skickligt driver Anne Cassidy fram den psykologiska spänningen i boken" /Dagbladet Sundsvall "Handlingen är spännande och dialogen är bra. Skickligt driver Anne Cassidy fram den psykologiska spänningen i boken."Kent Johansson, Dagbladet Sundsvall
Photo

Anne Cassidy, född 1952, arbetade som lärare i tjugo år innan hon blev författare på heltid. Hon skriver mest thrillers och deckare för tonåringar och har vunnit en hel rad priser för sina romaner. Hon hämtar ofta uppslag till många av sina berättelser från verkliga händelser, och beskrivs ofta som tonåringarnas Ruth Rendell, deckarförfattaren som också är Annes egen favorit.

Cassidy har bra insikt i hur det är att vara tonåring och framstår därför som extra sympatisk bland de ungdomar som vanligtvis brukar beskrivas som ”knepiga” eller som ”brottslingar”. Hon visar på hur lätt det är att hamna i trubbel, och hennes berättelser återspeglar ofta extrema eller tragiska situationer som vem som helst skulle ha kunnat hamna i, och kanske själv skulle ha gjort likadant i. Hon minskar avståndet mellan det som anses ”normalt” och det som anses ”onormalt” genom att ifrågasätta ”vi-och-dem”-perspektiven som råder i samhället.

Vinnare av Booktrust Teenage Prize 2004 för En andra chans.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår