Omslagsbild: Superkrafter: Från osynlig till supersmart


Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2011-09-12
ISBN: 978-91-29-67904-5

Superkrafter: Från osynlig till supersmart

Tänk att kunna flyga, vara osynlig, resa i tiden! Om man bara får välja en superkraft, vilken skulle man då ta? När Johan Unenge tar sig an superkrafterna gör han det med en stor portion humor och finurlighet, men även på största allvar.

Tänk att kunna flyga. Flygning verkar ju väldigt praktiskt. Det går mycket fortare än att gå. Men hur gör man för att slippa få svindel? Gör det inte ont att landa? Och vad händer om någon blir avundsjuk och börjar kasta snöbollar och kottar? Easy piecy, då är det bara att flyga därifrån förstås!
Och tänk att kunna tala med djur. Fatta hur många kompisar man skulle få! Och tänk om man går vilse, då är det bara att fråga en gråsparv om vägen. Men kanske skulle det kännas lite konstigt att sätta tänderna i den där goda fläskkotletten. Och man vet ju inte om djuren är så roliga och trevliga som de verkar vara, de kan ju vara tjatigare än både föräldrar och syskon tillsammans.

Johan Unenge skriver om sånt som han vet att barn tycker är intressant och gärna vill fundera på. När han tar sig an superkrafterna gör han det med en stor portion humor och finurlighet, men även på största allvar. Han filosoferar kring krafternas för- och nackdelar utan att ta död på några drömmar.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Tänkvärt och kul, lättläst och illustrerat." / Karin Anderberg, Laholms Tidning
"Tänkvärt och kul, lättläst och illustrerat." /Skånskan
"Manar till kluriga funderingar och drömmar" /Dagbladet Sundsvall "Den här boken är riktigt härlig, har verkligen roliga bilder, är lättläst och manar till kluriga funderingar och drömmar."Dagbladet Sundsvall 

Johan Unenge, född 1963, ville först bli superhjälte, men sedan kom han på att han hellre ville rita och skriva. Han har skrivit flera barn- och ungdomsböcker, samt manus för tv och film.

2004 nominerades han till Augustpriset för boken Vi som ser på. Han har även gjort många böcker ihop med Måns Gahrton, bland annat böckerna om Eva och Adam och Rosa. Johan Unenge sitter på plats 9 i Barnboksakademien.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår