Omslagsbild: Pomelo och motsatsorden


Läsålder: 0-3

Översättare: Birgitta Westin
Utgivningsdatum: 2012-03-07
Recensionsdatum: 2012-03-26
ISBN: 978-91-29-68067-6

Pomelo och motsatsorden

Man måste bara älska Pomelo och motsatsorden, en härlig bok med 116 ord och uttryck och lika många roliga bilder därtill. Det rör sig nämligen om en mycket annorlunda ordbok med underfundiga ord- och bildkombinationer som erbjuder massor av associationsmöjligheter. Boken ökar ordförrådet och stimulerar ordförståelse, samtidigt som den bjuder på underhållning av bästa sort.

Vi har mött Pomelo förr. Den rosa elefanten som bor i en trädgård befolkad av snigeln, grodan, sköldpaddan, en del myror och andra figurer, är välbekant sen tidigare Pomeloböcker och teaterföreställningar. 

Upphovsmännen, Ramona Badescu och Benjamin Chaud, väver in det lilla trädgårdsfolkets göranden och låtanden i de mest omväxlande scener. Här lär man sig massor utöver motsatsorden. Barnen kommer att prata och läsa sig igenom Pomelos värld, förtjusta och utmanade av alla lekfulla klurigheter. Boken är jätterolig, lättläst och lärorik!  
Mer om författaren
Ramona Badescu, född 1980 i södra Rumänien, kom till Frankrike som elvaåring. 2001 började hon skriva för barn. Hittills har det blivit tre små böcker om den bedårande trädgårdselefanten Pomelo. Ramona bor i Marseille.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår