bok

Korsad

Ally Condie

Författare

Beskrivning

2013-01-17
Svenska
12-15

Författare

Ally Condie

Driven av en längtan efter en framtid som av allt att döma är omöjlig beger sig Cassia till de Yttre Provinserna för att hitta Ky, hennes barndomsvän och ungdomskärlek, som Samfundet har deporterat till en säker död vid fronten. Efter ett tröstlöst sökande står det klart att Ky har lyckats fly in i det förrädiska bergsmassivet, och att tankar om uppror och revolution gror i Samfundets utkanter.

I gränslandet mellan det kliniskt rena och det rebelliskt vildvuxna tvingas Cassia ifrågasätta mycket av det hon håller kärt, men även om hon är beredd att offra allt för att återförenas med Ky kan inget hindra Xander från att återigen ändra spelets regler.

Skickligt berättat ur både Cassias och Kys perspektiv skildras en värld där Samfundet styr minsta andetag, och där kors och dubbla kors gör vägen till ett liv på andra sidan gränsen snårigare än vad någon av dem kunnat ana.

Korsad är fortsättningen på den kritikerrosade Matchad och andra delen av tre i den romantiska dystopin om Samfundet. Med sin glasklara prosa och sitt poetiska språk har Ally Condie jämförts med Kazuo Ishiguro, författare till Never Let Me Go.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Crossed

Originalspråk

Engelska

Översättare

Katarina Falk

Språk

Svenska

Serie

Matchad

Publiceringsdatum

2013-01-17

Läsordning

2

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129685367

Antal Sidor

368

Ryggbredd (mm)

27

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.464

Bredd (mm)

142

Hållbarhet

 

Utvald

Om boken

Cassia har gett sitt allt i kampen mot det Samfund som förvägrar sitt folk det som betyder mest - familj, kärlek och rätten att få välja.

Efter ett desperat sökande efter varandra och den hemliga motståndsrörelsen har Cassia och Ky förenats i sin kamp. Men priset de fick betala för att gå med i Revolten var högt: Återigen har de skiljts ifrån varandra.

Cassia verkar nu i hemlighet från Samfundets innersta kärna, medan Ky blir stationerad utanför dess yttersta gränser.

Vem är fiende och vem är vän i tider när allting ställs på sin spets? Sanningar uppdagas och spelets regler blir återigen omkullkastade när Cassia, Ky och Xander för sista gången återvänder till Samfundet för att rädda det de så länge kämpat för.

Ally Condie

Utvald

 

Relaterat