Omslagsbild: Kokeshi - Anteckningsbok

Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2012-08-27
ISBN: 978-91-29-68541-1

Kokeshi - Anteckningsbok

Konichiwa! Välkomna till världen enligt KOKESHI - ett nytt och tufft koncept. Japan är populärt, både hos unga och gamla! Nu kommer ett helt program med böcker och roliga tillbehör. Kokeshis är egentligen små trädockor från Japan. De började tillverkas i norra Japan på 1800-talet och har sedan dess varit mycket populära där. Men idag älskar hela världen kokeshi-dockorna, och det finns massor med varianter både till färg och form. Dockorna kan fungera både som leksaker och prydnadsföremål - gärna som en vänskapsgåva. Estetiken i detta kokeshi-koncept är japansk och en fröjd för ögat med vackra mönster, färger och former. Annelore Parots inbjudande kokeshi-värld kretsar kring japansk kultur och estetik. Kokeshi-karaktärerna gillar till exempel kimonos, typiska japanska accessoarer, fina tygtryck och japansk mat. Och det finns något för alla åldrar!

De yngre kan läsa bilderboken Aoki som visar hur japanskt vardagsliv kan se ut. Och i Vänner kan de äldre skriva in allt om sig själva och sina vänner, och där får de tips om hur man ordnar japansk fest, syr en enkel kimono och mycket annat pyssel. Allt är av högsta kvalitet. Böckerna är vackert bundna och på varje kokeshi-bok finns ett tygmärke isytt som pricken över i. En MÅSTE-bok för alla Japan-älskare!
Mer om författaren
Photo

Annelore Parot är grafisk formgivare, illustratör och textilare från Lyon i Frankrike. För några år sedan fick hon av en slump tag på en liten, trasig kokeshi-docka på en loppmarknad. Hon blev fascinerad av dockan och bestämde sig för att ta reda på mer om kokeshi och om japansk kultur. Hon blev så inspirerad att hon började skapa en egen kokeshi-värld med former och färger av japanskt snitt men ändå med Annelore Parots egen, unika prägel. Kokeshi-världen är befolkad med olika huvudpersoner som återkommer i alla kokeshi-böckerna. För en av sina kokeshi-böcker fick Annelore Parot en utmärkelse som "Årets unga illustratör".

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår