Omslagsbild: Hästfesten

Bokserie: Klumpe Dumpe
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2016-09-23
ISBN: 978-91-29-70065-7

Hästfesten

Tio vilda hästar hittar hem

Hästfesten är både ett lättsamt och spännande äventyr fyllt av fart, och en historia om samhörighet och vänskap. Berättelsen tar oss, i små hopp och galopp, genom makalösa bilder och spralliga rim, till den sköna klöverängen där de tio vilda hästarna hittar sitt hem. Nu i Klumpe Dumpe!

Från norr, från söder, öst och väst
Ja, från alla håll kom det en häst ...
Dom hade med sig sånt som man behöver
Nu blev det fest bland gräs och klöver! 

Mer om författaren
72 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
55 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2013

SENASTE RECENSIONERNA

"Ett äventyr skrivet på tokigt rim – vem kan rimma på bajskorvslukt – som gör vilken själ som helst glad. Lägg till det Lisens illustrationer som förvandlar sidorna till en bubblande fantasigryta alla vill ha en slev av." / Annelie Henrysson, BLT
"Adbåges detaljrika teckningar är fulla med humor som ger hästarnas sorgliga tillvaro en, trösterik, tragikomisk twist." / Elin Axelsson, Folkbladet

Debuterade vid 25 års ålder som romanförfattare på Norstedts. Ville så gärna sjunga och tänkte att "skriva kan man göra när man blir äldre."
Blev äldre och skrev min första barnbok om hur man gör när man sjunger. Har sedan skrivit rim ramsor sånger och faktaböcker om bl a teater och cirkus.

Fick barn som tur var - det blev sent - och låter min sons utveckling spela största rollen i min fantasi.
Första boken om Ole handlar om ett nattligt besök på Astrid Lindgrens sjukhus. Rimsagan Barnvagnsgaloppen berättar om en rolig promenad till dagis. Klimatboken som kom hösten 2008 försöker svara på barnens frågor om klimathotet som de vuxna pratar om. Numera slänger vi oftast rätt saker i soporna, lär oss se om inte i mörker så i alla fall i skymning och tar sockorna på inomhus.

I år är det dags för trafiken. Enkla tydliga regler som barn lätt kan lära sig. Och lika lätt glömma bort. Min son rusar över gatan utan att se sig om trots att jag ju sagt! Därför införde Jeanette och jag en "morot" i form av ett klistermärke längst bak i boken. Första trafikmärket får man när man gör som barnen gör i boken.
 Numera heter det  "Mamma jag vill ha det där trafikmärket!" "Stanna och se dig för då," säger mamma såklart.
Förutom trafikmärke ville han ha en hamster. Hur det gick med den har jag stoppat in i den andra boken om Ole. Ole får en hamster.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår