bok

Minimonster i naturen

Hanna Hallmén

Författare

Beskrivning

2014-02-27
Svenska
3-6

Författare

Hanna Hallmén

Formgivare omslag

Emilie Crispin Ekström

Följ med på en spännande och oförglömlig resa in i minimonstrens värld! En värld som är osynlig för oss, men ändå finns där, precis i vår närhet. Nu vinner den hyllade fotografen John Hallmén även barnbokspublikens öga. I Minimonster i naturen delar han med sig av sina extrema närbilder av krypen som finns nära oss. Fast vi sett de här djuren tusentals gånger får de oss nu att rysa. Men deras konstiga ansikten och kroppar framkallar också massor av nyfikenhet. Varför är de guldglänsande och håriga och vad använder de sina antenner, käkar, snablar och klor till?

John Hallmén guidar in i minimonstrens hemliga värld. Hanna Hallmén, som här gör sin författardebut, beskriver i ord vad vi ser. Hon har också gjort en fin ramberättelse där sonen Bruno Hallmén visar hur man gör för att bli minimonsterforskare själv.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-02-27

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129688504

Antal Sidor

29

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

260

Vikt (kg)

0.3

Bredd (mm)

195

Recensioner

”Mycket lust och nyfikenhet ryms i den här barnboken …” /SR Naturmorgon

"Att få se en fjärils ihoprullade snabel, en tordyvels grävskopor till framben eller hur guldbaggen trollar fram vingarna under sitt glänsande skal är fascinerande även för vuxna."

familjensundberg.se

”Hela familjen ger denna betyg det högsta betyget man kan ge en bok.”

 

Livet som minimonster

Om boken

Ny spännande bok för vetgiriga småkrypsnördar och naturälskare i förskole- och lågstadieåldern.

Följ med sjuårige Bruno på nya upptäcktsfärder i krypens värld, nära våra hus och sommarstugor.

John Hallmén, prisbelönt makrofotograf, visar i häpnadsväckande närbilder hur insekterna förvandlas från ägg till färdigt kryp. Uppföljaren till den kritikerrosade Minimonster i naturen, som fick ett fint mottagande - inte minst i den fotografiska fackpressen.

Hanna Hallmén, John Hallmén

Livet som minimonster

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet