bok

Stora bildordboken

Anna Ribbing

Författare

Mia Nilsson Evidon

Illustratör

Beskrivning

2013-08-22
Svenska
3-6

Författare

Anna Ribbing

Illustratör

Mia Nilsson Evidon

En helt ny värld öppnar sig när barn börjar intressera sig för bokstäver. Bokstäver och ord är nyckeln till så mycket!

Bekanta er med alfabetet och prata om hur bokstäverna ser ut och hur de låter. Knäck läskoden med hjälp av de färgsprakande och roliga bilderna. Att namn börjar på olika bokstäver är något som barn tidigt har koll på, det finns självklart med i denna bok. Här finns också lite om olika ords historia. Man hittar långa ord, korta ord, ordgåtor och ord som kanske inte finns, men som borde finnas och ord man kan hitta på själv. Vissa är jättelätta, andra superkrångliga. Kan en bokstav låta på olika sätt? Var kommer orden från? Finns det verkligen något som heter ostfågel eller äppelfjäril? Här väcks lusten till bokstäverna, orden och språket!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2013-08-22

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129688665

Antal Sidor

60

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

275

Vikt (kg)

0.521

Bredd (mm)

230

Recensioner

prickigapaula.blogspot.se

”Ny favorit och ÄLSKLINGSBOK! Så smart, så fin, snygg, rolig och alldeles alldeles underbar!!”

 

Lilla sifferboken

Om boken

Följ med in i siffrornas underbara värld - fundera, klura och räkna dig fram!

Siffror finns överallt runtomkring oss utan att vi kanske tänker på det. Och tur är väl det. Hur ska vi annars kunna ta reda på hur mycket klockan är? Eller hur många chokladbitar som finns i asken?

På ett finurligt och lekfullt sätt får vi här bekanta oss med enskilda siffror och deras egenskaper, utforska hur de hänger ihop med språket samt annat nyttigt (och onyttigt) som har med siffror att göra.

Boken är fylld med härliga bilder med massor att upptäcka. Perfekt från 4 år och uppåt eller för alla de som är nyfikna på siffror.

Anna Ribbing och Mia Nilsson har gjort flera populära böcker tillsammans, till exempel Stora bildordboken och Engelska bildordboken.

Anna Ribbing, Mia Nilsson Evidon

Lilla sifferboken

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet