Omslagsbild: Räkna med naturen


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2013-07-02
Recensionsdatum: 2013-08-12
ISBN: 978-91-29-68885-6

Räkna med naturen

Utematte för alla väderlekar!

Roliga räkneövningar med lekar och tävlingar att göra utomhus. När alla sinnen får vara med och träna lär sig barn mera och minns bättre vad de lärt sig. Här finns 22 spännande övningar och lekar att göra ute i naturen under de fyra årstiderna. Alla övningar går att göra med saker som finns utomhus, i skog och mark eller i en park i närheten; pinnar, kottar, stenar, löv och snö. Tävla, lär och framför allt räkna tillsammans medan ni rör på er.


Boken innehåller allt från spel, lekar, tävlingar, till test av tidsuppfattningen och småkluriga problem.


Som extra bonus finns en rolig förklaring av de fyra räknesätten och ett uppslag som finurligt hjälper barnen att förstå tal och förklarar vilket antal siffrorna 0-9 motsvarar. 


En doktorsavhandling (Emilia Fägerstam, Linköpings universitet, 2012) visar att inlärning utomhus ger barn bättre minnesbilder av det de lär sig. Amerikanska studier visar också att barn som lär sig både ute och inne får bättre resultat i matte och språk.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Är inte det underbart? Det är ett väldigt bra sätt att lära sig räkna!" / Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT ”Den handlar om hur man börjar räkna från 0 framåt, till ganska avancerade saker, som lite plus och minus i slutet. Hur man lär sig alltihop, man börjar med de absolut enklaste siffrorna. Hon börjar med siffran 0, är inte det underbart bra! Vad är 0 för något. Jo, det är när man har en påse med bullar, och alla bullarna är uppätna, det finns ingenting. Det är 0. Är inte det underbart? Det är ett väldigt bra sätt att lära sig räkna! En barnbok som ska vara pedagogisk har ingen funktion om den inte faktiskt kan lära ut något.  - - Det känns som att båda böckerna (Räkna med naturen och Klass 1 Rönnen) verkligen kan det här med att lära ut också. Det är verkligen inspirerande, jag tror att barn kommer att sugas in i de här två böckerna.”    Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

Som barn var jag ganska tyst, men hade inte desto mindre att säga. Tecknandet och bildberättandet fanns liksom inbakat i min familj och blev snabbt även mitt uttryckssätt. Jag är en ständig iakttagare och hämtar mycket från min absoluta närhet, från miljöer, dialoger och personer, på tåget eller i matkön. Det gäller både i mitt skrivande och i bilderna när jag arbetar. Det är ofta detaljerna som gör det – ett ordval, en jacka, en ny typ av frisyr, ett missförstånd, en dum regel, en sked, en idé, eller en lek. Att betrakta beteenden, detaljer och interagerande mellan människor är det bästa jag vet. Helst när jag själv inte är inblandad.

----------

Emma AdBåge, född 1982, är en av de mest uppmärksammade illustratörerna i den unga generationen av tecknare. Hon är född i Linköping, uppvuxen på Östgötaslätten och nu bosatt på den småländska landsbygden tillsammans med man och bonusdotter. Emma AdBåge debuterade 2001 och har sedan dess illustrerat många böcker, såväl egna som andra författares texter.

Priser och utmärkelser:
Silver i Föreningen Svenska Tecknares tävling Kolla! 2011 för Leni är ett sockerhjärta i kategorin Illustration: Böcker. Samma år prisades hon av Sven Rydénfonden.

Elsa Beskow-plaketten 2013 för Lenis Olle och sin samlade produktion av bilderböcker för barn.

Nominerad till Augustpriset 2014, tillsammans med Eva Staaf, för Tilly som trodde att…

Nominerad till Augustpriset 2015 för Nu är det sent!

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår