Omslagsbild: Joel spelar innebandy: Utvisningen

Bokserie: Lättläst
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2014-05-07
ISBN: 978-91-29-68925-9

Joel spelar innebandy: Utvisningen

Det är dags för innebandymatch. Osby ska möta Eslöv på hemmaplan. Joel gillar att spela match. Det känns liksom lite mer på riktigt då. Han är laddad och väldigt nervös. Eslöv är duktiga, så det gäller att ge järnet.

Kalle passar en hög boll och Joel nickar! Domaren blåser för utvisning. I fotboll får man nicka, det får man inte i innebandy. Joel sitter på bänken och är arg på sig själv. Det står lika när Joel får komma in på planen igen. Kommer han att kunna vända matchen till en seger, och gå från dagens klant till lagets hjälte?

Joel spelar innebandy är en ny Lättläst-serie för alla sportälskare. Innebandy är i dag den näst största sporten i Sverige med många unga spelare runt om i landet. Berättelserna om Joel är charmiga vardagsäventyr som på pricken fångar känslan av nybörjarnerver, laganda och sportintresse. Lite text med läsvänlig typografi varvat med pratbubblor med versal text, skapar roliga böcker som verkligen lockar till läsning!
Mer om författaren

Jag har alltid gillat att läsa och skriva. Redan på högstadiet, under en praovecka på folkbiblioteket hemma, bestämde jag mig för att bli bibliotekarie. Då var det böckerna och läsningen som avgjorde inriktningen, men med tiden har även mötet med olika människor blivit viktigt.

Från och till har även skrivandet funnits med i mitt liv. Jag var aldrig någon stjärna på att skriva uppsatser i skolan. Men skrivit har jag ändå alltid gjort. Under gymnasietiden skrev jag för en lokaltidning samt för en lokal frimärkstidning för unga. Sedan vilade skrivandet under ganska många år, även om jag hela tiden samlat idéer och uppslag. Idéer som jag samlat på mig på små lappar eller i mobilen. Redo att stoppas in i en text där de passar.

För några år sedan återupptog jag skrivandet igen. Jag har jobbat många år som barnbibliotekarie och vet hur viktigt det är med bra böcker för nybörjarläsarna och även lättläst för de äldre barnen. Därför föll det sig naturligt för mig att skriva för de som precis lärt sig läsa. Jag tror att nybörjarläsarna ofta vill läsa om något som de kan känna igen sig i. Sport är något som intresserar många barn och det finns en hel del böcker som handlar om sport, framför allt fotboll. Men det finns så många andra sporter. Innebandy lockar många och inspirationen till mina böcker har jag fått genom att en av mina söner spelar innebandy.


 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår