Omslagsbild: Det handlar om dig


Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2014-03-31
Recensionsdatum: 2014-04-14
ISBN: 978-91-29-68974-7

Det handlar om dig

"Jag är femton år, sju månader och tre dagar första gången vi träffas. Jag står i ett vardagsrum hemma hos någon som heter Erik. Du sitter med en ölburk i knät framför ett svart piano. Du är femton år, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen. Jag känner dig inte men senare, när vi står i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar på ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem."

Efter ett möte på en fest under en sommarnatt är ingenting längre detsamma. Plötsligt handlar varje fredagsnatt, varenda mörkt dansgolv och varje stulen folköl om honom. Om de tre födelsemärkena över hans kind, om ryska meningar på en parkbänk och om exploderande sms som aldrig besvaras. Om han bara kunde titta lite till, höra av sig lite oftare, komma lite närmare. Om han bara kunde se, om så bara för ett enda ögonblick, att allt handlar om honom.

Det handlar om dig är historien om den första, stora kärleken. Den utspelar sig i Stockholms innerstad under några febriga höstmånader och man kastas mellan hopp och förtvivlan, lycka och sorg, upphetsning och apati. Sandra Beijer berättar sin historia på ett poetiskt men ändå enkelt och självklart sätt och alla som någon gång har varit kära kan känna igen sig - det spelar ingen roll om man är 15 eller 45.

Sandra Beijer, född 1984, skriver sen 2005 den välbesökta bloggen Niotillfem. Hon är utbildad copywriter och har arbetat i både Stockholm och New York.
Mer om författaren
130 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: mars 2014
56 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2014
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Sandra Beijer
Utgiven: juli 2019
"Jag känner med bokens jag hur ont det gör att bli övergiven, hur hårt kärleken drabbar."
ylvarosen.blogspot.se
"Vi har ätit en massa och så har jag läst kanske världens finaste bok. Å det är ju obviously Det handlar om dig av Sandra Beijer. Sååå vacker."
victoriagrace.for.me
"'Det handlar om dig' är en så himla fin bok, den gör ont i hjärtat att läsa."
pinkpoetry.blogg.se
"Den är vacker, skulle man kunna säga."
rhulth.wordpress.com

Sandra Beijer, född 1984, skriver sen 2005 den välbesökta bloggen Niotillfem. Hon är utbildad copywriter och har arbetat i både Stockholm och New York. Sandra Beijer är en av 2014 års ambassadörer för Friends!

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.