Omslagsbild: Stranden där fladdermössen dör


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2014-05-05
ISBN: 978-91-29-69053-8

Stranden där fladdermössen dör

"Bilen river upp ett moln av damm när pappa kör iväg. Robin sitter kvar på farstutrappan. Det lär bli en ensam sommar det här. En ö. En pappa som inte verkar bry sig. Inte ens bandyklubban har hon med sig."

Robin flyttar till Fårö över sommaren med sin virriga och fladdermusforskande pappa. De ska ta reda på varför ovanligt många fladdermöss har dött på ön under våren. Kan det handla om någon smittsam sjukdom? Men när Robin träffar ett gäng surfare på stranden hamnar fladdermössen i skymundan. Plötsligt vill hon lära sig surfa. Det kan väl inte vara så svårt, det påminner lite om att åka skridskor, och det kan hon ju. Och om hon får problem finns det en speciell kille som kan hjälpa henne.

Jesper Tillbergs berättelse är både skruvad och rolig men samtidigt allvarlig och lite sorglig. Han balanserar hela tiden på gränsen mellan det realistiska och det fantastiska och i den sommarlovsvärld han målar upp är allt möjligt.
Mer om författaren
119 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: maj 2014
86 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2014

Jesper Tillberg, född 1969, har utkommit med flera ungdomsromaner på B. Wahlströms, dels egna och några i samarbete med Peter Bergting. Dessutom har han regisserat och producerat både tv- och radiodokumentärer.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår