Omslagsbild: Trollkarlen från Övärlden

Bokserie: Övärlden (del 1)
Läsålder: 12-15

Översättare: Sven Christer Swahn
Utgivningsdatum: 2014-03-18
ISBN: 978-91-29-69083-5

Trollkarlen från Övärlden

Ön Gont är en stormhärjad klippa i Nordhavet, berömd för sina trollkarlar. Sparvhök heter en av dem, en stolt och enstörig pojke som törstar efter kunskap, och han ska bli störst av dem alla. Men han använder sina krafter för tidigt och kallar upp en skugga från dödsriket som han måste fly ifrån. Men bara Sparvhök kan förgöra det onda genom att slutföra det han påbörjat.

En av fantasylitteraturens mest spännande böcker. En förtätad, fantasieggande berättelse om ont och gott och en ung man som ännu inte vet att han kommer att bli den störste av alla trollkarlar.
Mer om författaren
56 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2014

NYHETER

Ursula K. Le Guin har avlidit

Fantasyförfattaren Ursula K. Le Guin har avlidit 88 år gammal.

Foto: Marian Wood Kolisch
Photo

Ursula K. Le Guin, 1929 - 2018, hör till de verkligt stora inom fantasy- och science fiction-litteraturen. Le Guin vann flera prestigefyllda priser, däribland Hugopriset, Nebulapriset, och Locus Awards, och mer än en gång vann hon World Fantasy Award for Lifetime achivement. The New York Times har beskrivit henne som "Amerikas mest framstående science fiction-författare".

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår