Omslagsbild: Paris, Lola & jag


Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2015-05-26
Recensionsdatum: 2015-06-08
ISBN: 978-91-29-69530-4

Paris, Lola & jag

"På handfatet står en korg med duschkräm, schampo och små ljuvliga tvålar inpackade i ljusblått papper. Hôtel Montmartre, står det med guldiga bokstäver. Lola skruvar av korken och häller ut lite i handflatan. Krämen är vit och kletig, rinner mellan hennes smala fingrar. Vet du vad det här ser ut som? säger hon och blinkar."

I Paris på semester med bästisen Lola och hennes mamma. Tretton år gammal och på väg in i något nytt, nya känslor som pirrar, pulserar, lockar och skrämmer. Överallt i Paris finns det fallosar. Höga byggnader och torn. Överallt i Paris finns det pojkar. Pojkar som tittar, ler och kastar slängkyssar. I Sverige finns en mamma som blivit ihop med en Peter och ska få barn. Och ibland känns det som om man har väntat ett helt liv på att någon ska se en.

Moa Eriksson Sandberg kan som ingen annan skildra känslan av att stå på tröskeln till vuxenvärlden. På exakt, sparsmakad prosa beskrivs en sommar som lågmält men intensivt vänder upp och ner på själva livet. Boken är rikligt illustrerad av Erik Sandberg.
Mer om författaren
59 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2015
39 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2015
"Fantastisk, i mitt tycke."
www.lyransnoblesser.se
"Bra jobbat Moa!" "Jag upplever boken som både uppmuntrande, utforskande, peppande feministiskt och naiv allt i ett och på samma gång. /.../Boken är en smällkaramell som funkar lika bra för en ung person på väg in i en ny fas i livet och en ny tid och en vuxen som vill få lite av den ungdomliga inget kan stoppa oss-känslan. Bra jobbat Moa!"
sincerelyjohanna.blogspot.se
"Fint berättat om tonårens stormiga gränsland" /Norrbottens-Kuriren
"Spirande sexualitet som ljus och mörker" "Flickors sexualitet tycks aldrig vakna på egen hand (bokstavligt och bildligt), den väcks av någon annan. Här får den just vakna, ta plats i egen rätt, och det känns viktigt."
dagensbok.com

Moa Eriksson Sandberg är född 1981och bosatt i Lund. Efter att ha arbetat som frilansjournalist i flera år debuterade hon med den självbiografiska ungdomsromanen Söta pojkar är bara på låtsas 2011. Sedan dess har hon givit ut flera kritikerrosade böcker för både yngre och äldre läsare.

Moa växte upp i Rydöbruk och Laholm i Halland. Som sextonåring började hon skriva krönikor för lokaltidningen. Efter studenten flyttade hon till Lund där hon pluggade kultur- och litteraturvetenskap, skrev för musiktidningar och extraknäckte som teaterledare för ungdomar.

Priser och utmärkelser:
Nominerad till Barnens Romanpris 2013 för Den första flickan skogen möter
Nominerad till Spårhunden 2014 för Flickan i de vindlande gångarna

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår