Omslagsbild: Omänniskor


Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2015-10-13
Recensionsdatum: 2015-11-09
ISBN: 978-91-29-69531-1

Omänniskor

När Sigrid av en slump upptäcker att hon har förmågan att förvandlas till ett djur förändras allt. Men hon är inte ensam. Mitt ibland oss finns omänniskorna, de som kan byta skepnad. Enligt sällskapet Svenska filialen, som arbetar för att bevara hemligheten om omänniskorna, finns det 270 000 omänniskor runt om i världen. Sigrid, vars skepnad är lodjur, engageras i sällskapets jakt på omänniskor som använder sina förmågor på fel sätt.

I Skåne har mystiska vildsvinsatttacker ägt rum, och sällskapet misstänker att det rör sig om en omänniska i vildsvinsskepnad. Sigrid dras in i en kamp som kommer att handla om liv och död. Vem är vän? Vem är fiende? Vem är god? Vem är ond? Vem är människa? Vem är djur?

Nanna Johanssons & Kristoffer Kringlan Svenssons första ungdomsroman är en spännande urban fantasy-historia som får oss att tvivla på världen som vi känner den. Boken är första delen i en trilogi.

59 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2015
"Betyg 4" "Omänniskor är en spännande bok, och jag är speciellt förtjust i alla fantastiska partier om hur det känns att vara ett djur. Friheten, musklerna, lukter, hur gärna en kan vilja bita tag i den där lilla kaninen som skuttar förbi osv."
www.boktjuven.com
"Förväntningarna var skyhöga, men jag kan glatt meddela att Omänniskor inte gjorde mig besviken." "Omänniskor är en fartfylld och beroendeframkallande mörk urban fantasy, som med spännande intrig och oväntade tvister sveper in en i en helt ny och väldigt intressant alternativ verklighet. Jag rekommenderar den varmt om du letar efter en svensk urban fantasy med en unik spinn på skepnadsskiftare. "
boooklovin.blogspot.se
"Betyg: 5/5" "Vill inte avslöja för mycket om handlingen men jag rekomenderar vekligen alla som gillar lite övernaturligt att läsa den och gillar ni Engelfors-trilogin kommer ni garanterat tycka om det här. Vill att uppföljaren ska släppas typ igår, för de här är något av en favorit!"
vettansbocker.blogspot.se
"... berättelsen är så väloljad, direkt imponerande i sitt flyt." /Aftonbladet "Jag sträckläser den på en dag, helt fast i jakten på omännisko-vildsvinet som löper amok i de skånska skogarna, korruptionen i omänniskornas ledning och Sigrids växande kunskap om sig själv och sina förmågor. /.../ Det känns allvarligt, ärligt."Victor Malm

Kringlan Svensson är författare och programledare. Han har gett ut två böcker, skrivit teaterdramatik och manus för barnprogram på SVT samt diverse humorproduktioner.

Mer om författaren

Nanna Johansson är serietecknare, skribent och radioperson. Hon har gett ut fyra seriealbum och skriver regelbundet för bland annat Sydsvenskan, Politism och ETC.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår