bok

Du föll och jag för dig

Lina Stoltz

Författare

Beskrivning

2015-03-20
Svenska
12-15

Författare

Lina Stoltz

Formgivare omslag

Frida Axiö

Första gången Frida ser Jakob är det som om hela världen stannar. Han går, men hans blick har lämnat brännmärken i henne.

De dras till varandra med en kraft som inte går att stå emot - den välartade prästdottern och den struliga hockeykillen. Men när Frida hör rykten om att Jakob använder droger och börjar misstänka att han döljer saker för henne, känns kärleken inte så lätt längre. Kanske är det inte så enkelt som i Metallicas låt "Nothing Else Matters".

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-03-20

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129695342

Antal Sidor

264

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

202

Vikt (kg)

0.433

Bredd (mm)

138

Hållbarhet

Recensioner

bokriket.blogspot.se

”Betyg 5”

"Denna boken är verkligen något jag rekommenderar om du gillar tonårsböcker eller t.ex. Katarina Von Bredow's böcker."

www.bt.se

”Det är en stark roman som berör och bäddar för vidare samtal.”

"I grunden är "Du föll och jag för dig" en ganska alldaglig berättelse där tjej möter kille, men Stoltz knådar med lätt hand in det tabubelagda och svåra, och förvandlar så den rosenskimrande kärlekshistorien till en seriös och bred diskussion om droger, gränser och konsekvenser.Det är en stark roman som berör och bäddar för vidare samtal. Här rapas inte bara punktvisa effekter och argument upp. Här gestaltas situationer, glapp, lögner, nya chanser och stunder där personer funderar och påverkas i en vardag de måste hantera över tid.Och slutet lämnas öppet för läsaren, med möjligheter både åt ljus och mörker."Jonna Fries

 

Aldrig förstå, aldrig förlåta

Om boken

När Savanna får reda på att hennes pappa som ung avtjänat ett fängelsestraff för våldtäkt faller hennes värld i bitar. Hennes närmaste familj har hela tiden vetat, men ingen har berättat för henne! Alla i familjen framstår plötsligt som främlingar, och Savanna kämpar med att förstå. Hur kan hennes kärleksfulla pappa ha utfört en sådan fruktansvärd handling? Hur kan resten av familjen bara acceptera, gå vidare, förlåta?
En drabbande bok om familjehemligheter och om sådant som kommer i kölvattnet av ett brott. Finns det handlingar som aldrig går att sona eller förlåta?

Lina Stoltz

Aldrig förstå, aldrig förlåta

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9