Omslagsbild: Huset vid Plommonån

Bokserie: Lilla huset på prärien (del 3)
Läsålder: 9-12

Översättare: Britt G Hallqvist
Utgivningsdatum: 2016-05-27
ISBN: 978-91-29-69569-4

Huset vid Plommonån

Laura och hennes familj har lämnat det lilla huset på prärien för att ta sig till Minnesota. Där köper de lite mark, och när pappa sått vetet bygger han ett fint hus med riktiga glasfönster och dörr med gångjärn. Äntligen har familjen Ingalls ett riktigt hem! Huset ska betalas med pengarna de får för veteskörden, men precis när vetet har mognat drabbas familjen av en förödande katastrof. Flera miljoner gräshoppor kommer till gården och förstör hela skörden på bara en vecka!

Huset vid Plommonån (1937) är tredje boken i den berömda självbiografiska serien Lilla huset på prärien, som berättar om Laura Ingalls Wilder och hennes uppväxt i en nybyggarfamilj i Amerika 1870 80. Böckerna ger en levande bild av livet på prärien förr i tiden. 

Tidigare utgivna titlar i serien är Det lilla huset i Stora skogen och Det lilla huset på prärien

Mer om författaren
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2016
Photo

Laura Ingalls Wilders (1867–1957) böcker om nybyggarlivet i Amerika i slutet av 1800-talet har älskats av generationer. Mest känd är hennes andra bok, Det lilla huset på prärien, som har fått namnge hela serien. Laura Ingalls Wilder skrev de delvis självbiografiska böckerna som sextioåring. Hon hade berättat historierna om sin uppväxt för sin dotter, och det var dottern som till slut övertalade henne att skriva ner berättelserna. Det kom att bli åtta böcker där vi får följa Lauras liv från småbarnsåren till nygift 18-åring.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår