Omslagsbild: Det som hände i källaren

Bokserie: Ella (del 3)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2015-10-13
Recensionsdatum: 2015-11-02
ISBN: 978-91-29-69678-3

Det som hände i källaren

Jag rös till. Men jag kände mig märkvärdigt lugn, inte alls skraj. Alla andra verkade nervösa, men jag var det inte. När jag flyttade mig lite närmare brädet i vår lilla ring, kände jag hur golvet runt duken var varmare. Jag vet inte om jag inbillade mig, men det verkade som om temperaturen i betonggolvet steg flera grader på några sekunder. Kanske var det bara alla värmeljus som Hasan och Isabella tänt och ställt ut runt omkring oss.

Ella börjar sjuan, men inget blir riktigt som hon tänkt sig. Hennes bästisar har skaffat nya kompisar, och Ella får bara vara med ibland. Mest håller de till i Isabellas källare, med långa, smutsiga korridorer och ett förråd som luktar bensin. Där har de fest. Dricker folköl, snurrar flaskan och en kväll tar Isabella med sin mormors gamla ouijabräde. Som bara talar sanning när Ella är med.

Det som hände i källaren är en fristående fortsättning på Flickan på tavlan och Ibland blir skogen vred.

Mer om författaren
59 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2015
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: oktober 2015

SENASTE RECENSIONERNA

"Rebecka Åhlund är en av de bästa svenska författarna vad det gäller vardagsskrämsel för mellanåldern." /Lotta Olsson, Borås Tidning
"Betyg 4" /Magnus Utvik, Gomorron Sverige
"Person- och miljöskildring fungerar tillfredställande och språket är rappt och lättläst. Helhetsbetyg: 4." /BTJ "Författaren Rebecka Åhlund har med dessa böcker skapat en bra och spännande historia om Ella, en tjej som dels lever ett väldigt normalt tonårsliv, med bästisar, relationer, skola, pojkvänner, förälskelser och besvikelser (och allt detta skildras bra), och dels har en fot i den andra världen; andar, förutsägelser, syner etc. Åhlund lyckas väl med att förena dessa två ingredienser. Person- och miljöskildring fungerar tillfredställande och språket är rappt och lättläst. Helhetsbetyg: 4."

Rebecka Åhlund är kritiker och krönikör som älskar att skrämma barn. Det som hände i källaren är en fristående fortsättning på de uppmärksammade böckerna Flickan på tavlan och Ibland blir skogen vred.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår