Omslagsbild: Önske-ponnyn

Bokserie: Lättläst (del 1)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2016-02-18
ISBN: 978-91-29-69786-5

Önske-ponnyn

Det är första natten i nya huset, och Vera ligger i sin säng och tänker på vad farmor sagt:

Räkna fönstren första natten, så kommer en önskan att slå in!

Vera räknar sina rutor noggrant, sen önskar hon sig en liten häst. Och tänk, precis när Vera sagt sin önskan hörs ett märkligt brak ute i trädgården. Kan det vara så att Veras önskan slog in direkt?

Charmig och lättläst ny serie om Vera och gotlandsrusset Buster, av Anna Sellberg och Sara Julin Ingelmark, båda serieskapare från Min häst. Precis som de andra böckerna i Rabén och Sjögrens lättläst-serie är det lite text, pratbubblor med versaler och härligt färgstarka bilder, tydligt besläktade med tecknade serier. I slutet av varje bok finns också faktauppslag, där man kan lära sig mer om hästen, ridning och vilken utrustning som behövs. Kort sagt: En dröm för de lässugna hästälskarna!

Mer om författaren
89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: januari 2017

SENASTE RECENSIONERNA

"Lättläst spänning för hästälskaren"
www.pt.se

Hästar är det bästa som finns! Det tyckte i alla fall jag när jag var liten. Och faktum är att det tycker jag fortfarande, fast det är ganska många år sedan jag blev vuxen.

Jag bor i Uppsala med min familj och en massa djur – två hundar, två katter och en häst. Hästen heter Mackan, och han är en kallblodstravare. Fast eftersom han bara ville galoppera på travbanan, så blev han min ridhäst i stället.

När jag inte är i stallet har jag som jobb att skriva om hästar. Jag skriver både artiklar, seriemanus och böcker. Ja, jag är en riktig hästnörd, faktiskt. Fast det är nog du också, annars hade du inte läst det här.
Hoppas du ska gilla böckerna om Vera och Buster. Vera är lite blyg, men tuff. Buster är ett klurigt gotlandsruss, som ofta gör precis som han vill. Tillsammans kommer de att råka ut för en massa roliga saker. Häng med, så får du se!

Fem frågor till Anna:

När skriver du som bäst?
– På nätterna. Därför sover jag alltid länge på morgonen.

Hur många böcker har du skrivit?
– De två böckerna om Vera och Buster är bok sexton och sjutton. Min första bok kom ut redan 1983.

Vad är det godaste du vet?
– En kopp kaffe med mjölk, och knäckemackor med ost till det.

Vad gör du en ledig dag?
– Är i stallet, umgås med mina vänner och rider ut på långtur med min häst. Fast ibland måste jag vara hemma och göra sådana där trista vuxensaker som städa, diska och laga mat, tyvärr.

Har du någon hemsida?
– Ja, på www.annasellberg.se kan du läsa mer om mig, mina böcker och allt annat jag jobbar med.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår