Omslagsbild: Olga och Stefan vid lägerelden

Bokserie: Högläsning
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2016-08-26
ISBN: 978-91-29-69927-2

Olga och Stefan vid lägerelden

Hur funkar ett lasso? Hur hittar man guld och vad gör man när en häst får skavsår? Två vänner på prärien letar upp äventyr och tar sig igenom svårigheter. Inget är ju omöjligt för en cowboy. Dra på dig cowboystövlarna och häng med! En perfekt högläsningsbok för hela syskonskaran.

Helena Willis är känd som tecknaren bakom LasseMajas Detektivbyrå. Hennes eget radarpar Olga och Stefan har tidigare utkommit i tre bilderböcker, denna volym innehåller Olga kastar lasso och Olga och Stefan gräver guld.

Mer om författaren
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016

SENASTE RECENSIONERNA

"Det är lätt att älska berättelserna om Olga och Stefan, fint radarpar i svensk bilderboksvärld och i Vilda västern! Helhetsbetyg: 5." /BTJ

Jag är född (1964) och uppvuxen på söder i Stockholm. Nu bor jag strax utanför Stockholm tillsammans med en sambo och två döttrar. Har gått Nyckelviksskolan och reklamlinjen på Beckmans Skola. Jag har frilansat som illustratör sedan jag gick ut Beckmans 1991. Jag har illustrerat allt möjligt genom åren men allra mest för barn i läromedel, barnböcker och tidningen Kamratposten.

Och nu äntligen har jag skrivit en egen bok, Olga kastar lasso, vilket känns som en dröm som går i uppfyllelse för det var liksom hit jag var på väg hela tiden. Det tog lite tid bara eftersom jag försetts med så bra texter av andra författare; Mikael Engström, Petter Lidbeck, Ulf Palmenfelt. Och Martin Widmark som skrivit böckerna om LasseMajas Detektivbyrå som nu blivit hela elva stycken. Sånt tackar man inte nej till!

Nu kommer jag säkert att fortsätta skriva texter till mina egna böcker - nu när jag kommit igång. Och Olga och Stefan måste ju få komma tillbaka i ett nytt äventyr.

Priser och stipendier:

Spårhunden 2005 för "LasseMajas Detektivbyrå, Tidningsmysteriet" årets bästa barn- och ungdomsdeckare med text av Martin Widmark.

2:a plats i Bokjuryn 2004  för "LasseMajas Detektivbyrå, Mumiemysteriet" med text av Martin Widmark.

1-årigt och 2-årigt arbetsstipendium från Författarfonden.

Silver i 2006 års Kolla-tävling för "Olga kastar lasso" (Bilderböcker, barn- och ungdomsböcker). Juryns motivering: "Tuffare än traditionellt. Bild och typografi fungerar bra ihop i denna detaljrika bok, sprängfylld med humor, karaktär och girl-power."

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.