Omslagsbild: Mamma Mu och kråkan - Första målarboken

Läsålder: 0-3

Utgivningsdatum: 2017-03-10
Recensionsdatum: 2017-03-18
ISBN: 978-91-29-70399-3

Mamma Mu och Kråkan - Första målarboken

En målarbok full med motiv från de älskade böckerna om vännerna Mamma Mu och Kråkan. Med tydliga motiv och lite tjockare linjer för att passa de allra minsta barnen.

Mer om författaren
35 kr Merch - Målarbok
Utgiven: mars 2017

Gunga lite grann,
gunga lite grann,
gunga lite bak och lite fram.

Den sortens barnasång är ingen intellektuell företeelse, den är rent kroppslig och lika mycket som orden ett sätt att skaffa sig ett språk.
Under 20 år arbetade jag tillsammans med min förre make Tomas, med att avlyssna och teckna ner barns sånger. Det blev en stor produktion av barnvisor. Två av dem heter Mamma Mu och Min lilla kråksång.
De tog gestalt och blev egna karaktärer som nu lever sina liv inte bara i sången utan också i bokform, film, spel, mm.

Tröttnar du inte på Mamma Mu, frågar man mig ibland.
Nej, det gör jag inte. För igenom de två karaktärerna kan jag gestalta mycket av vad jag anser vara viktigt i livet. Leken och oförvägenheten som lärande och läkande kraft, och rädslan som broms och hinder.
Och att man trots olikheter kan finna vänskap och förståelse.

Jag är intresserad av det som växer och utvecklas. Barn, växter och relationer mellan människor och hur det kan uttryckas i ord, bild, musik och rörelse. Helst med både humor och allvar. Jag anser att arbetet med att stödja barns språk i vid bemärkelse är en värdig livsuppgift.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår