Omslagsbild: Tonårstjejens dagbok

Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2017-08-18
Recensionsdatum: 2017-08-26
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-70183-8

Tonårstjejens dagbok

Dagbokstexter skrivna mellan år 1904 och 2017

1989. Torsdag. Nu har jag blivit kysst för första gången. Av Anders på Mallorca. Ganska äckligt eftersom det var Anders, men häftigt ändå.

För många tonårstjejer har dagboken spelat en stor roll i livet, en plats där hon kunnat uttrycka sig fritt utan att bedömas utifrån. Tonårstjejens dagbok är en samling autentiska dagbokssidor skrivna av tonårstjejer de senaste hundra åren. Här finns allt från den första kärleken till bråk med en supande pappa, från ångest till glassrecensioner och en utförlig beskrivning av filmen Titanic. Resminnen, teckningar, hångellistor, fotografier, kvitton och inklistrade fjädrar, allt som är livet kan rymmas i en dagbok.

Redaktörerna Daniela Auerbach och Lovisa Henoch har sammanställt dagbokssidor som samlats in från hela Sverige. Insamlandet av dagbokssidor uppkom ur ett större konstnärligt projekt som genomfördes av redaktörerna samt Mikaela Krestesen år 2010-2012. Bidragen har kommit genom öppna scener och konstnärliga aktioner, från besök på skolor, äldreboenden och arkiv. Resultatet är en unik bok med dagbokssidor av tonårstjejer skrivna från 1904 fram till idag.

Tonårstjejens dagbok är en unikt personlig, rolig och sorglig bok för alla som är, eller någon gång varit en tonårstjej.
 

137 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017

Daniela Auerbach, född 1980 bor och verkar i Stockholm. Hon är utbildad vid Konstfack samt StDh och har tidigare givit ut boken Dagboken 1904-2012 Författad av Tonårstjejen. Auerbach arbetar med berättande, i text bild och ljudform.

Mer om författaren

Lovisa Henoch, född 1980 bor och verkar i Stockholm. Hon är utbildad vid Konstfack och har tidigare givit ut böckerna Dagboken 1904-2012 författad av Tonårstjejen och Expeditionis Planeta Teitus. Hon arbetar i en berättande kontext med främst teckning, ofta i kombination med text, rumslig gestaltning och perfomance.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår