Omslagsbild: Blodröd måne


Läsålder: 9-12

Översättare: Åsa Kempe
Utgivningsdatum: 2018-05-09
Recensionsdatum: 2018-05-19
ISBN: 978-91-29-70700-7

Blodröd måne

När den blodröda månen stiger över Okefenokee-träsket kommer den mystiska gyllene alligatorn Munch enligt legenden att skänka lycka till den enfaldiga människa som är dum nog att närma sig honom. Men 1817, när två enfaldiga människor når honom samtidigt, delas ödet. Med katastrofala följder för de båda och för deras efterkommande. Hälften av de efterkommande får bra liv, och hälften förfärliga.

Tumble Wilson och Blue Montgomery är fast beslutna att fixa till deras förfaders misstag. De tänker möta Munch och de tänker återta sina livsöden. Men tänk om legenden bara är en legend, och inte på riktigt?

Cassie Beasley har skrivit en fantastisk historia om vänskap, familj, magi och äventyr. En blandning av skröna, magisk realism, och lite komiskt kaos.

Sagt om Cassie Beasleys debut:
"'Cirkus Mirandus' är en fantastisk berättelse om magi, mirakel, talande djur, sorg, vänskap och lyckliga slut. Gillar man böcker som talar direkt till hjärtat, som får en att både skratta och gråta, då är det här ett ypperligt val. Passar utmärkt för högläsning."
Bibliotekarien läser

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
109 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018

SENASTE RECENSIONERNA

"Blodröd måne är en fantastisk berättelse, full av både humor, magi och sorg. Helhetsbetyg: 4" – Kerstin Hagstrand-Velicu.
BTJ
Photo

Cassie Beasley bor i Georgia, USA. Hon har en Master of Fine Arts i skrivande för barn och unga. När hon inte skriver arbetar hon på familjens pekannötsfarm. Hon debuterade 2016 med Cirkus Mirandus.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.