Onanisterna

"Spänstig och humorladdad berättelse om samtiden"

"'Onanisterna' utvecklas till en spänstig, humorladdad nutidsberättelse om vem man är och vad som egentligen hände med alla ens barndomsdrömmar. Det är dessutom en vacker skildring av vänskapsrelationer och vilken oöverträffad räddning kultur kan vara, för Kims del bland annat låttexter av Säkert!, Håkan Hellström och Markus Krunegård och dikter av Karin Boye.

Men framför allt: Trevande försöker Patrik Lundberg bygga en bro mellan de olika världarna, ger inga färdiga svar, men skriver ändå fram en genomarbetad eftervalsanalys."
Lina Kalmteg

"Tre höjdare från året" /Västerbottens-Kuriren listar årets bästa barn- och ungdomsböcker

"Simon, som menar att Kim har ”dissat sina bästa vänner i Sölvesborg för att bedriva sodomi i Sveriges analöppning Malmö”, ska käka marängswiss tillsammans med Kims nya foträta vegetariankompisar från kollektivet. Två världar möts!"

"Patrik Lundberg är en grym berättare och jag ställer mig fogligt bakom dem som pekat ut den här boken som en lysande bli-vuxen-skildring."
"Patrik Lundberg bevisar än en gång sin förmåga att väva in dialog med slutsatser som gör att 'Onanisterna' är en fröjd att läsa."
"Patrik Lundberg skriver extremt bra dialog och har ett makalöst flyt. Dessutom är det tydligt att han älskade att skriva just den här boken och jag är säker på att han skrattade så att han kluckade medan han skrev. Precis som jag gjorde när jag läste."
"Bra & intressant!" / Jennies boklista
"Jag tycker boken är bra på många plan, bland annat skildringen av småstaden (mer om det längre ner) men också i hur Kim är fast i ett samhälle, och ett umgänge, som han inte ogillar men han vill liksom ha mer!"
"Jag slukade den på en dag, helt omöjlig att lägga ifrån sig och när den var slut var jag helt tagen."

"Den finaste raden i boken är:"Lyckligast är den som har både rötter och vingar". För även om vi (både Patrik, Kim och jag) tog oss vidare så är i alla fall för mig min hemby mina rötter. Även om jag nu bor i storstan och har hittat till ett sammanhang där jag trivs och kan vara mig själv så är min hemort ändå hem och jag skulle inte vara den jag är utan den. Jag är bara så glad att jag fick vingar också. Och att Patrik Lundberg skrev den här fina boken, där jag kan se tillbaka, försonas med och få inblick i det liv jag hade kunnat leva om jag stannat kvar. Tack så mycket för det Patrik!" 

Sincerely Johanna

"Jag tror att alla kan känna igen sig i någon del av den här boken, oavsett om en kommer från en mindre eller större stad, oavsett om en har drömmar om något större eller bara annorlunda." / AlexBokhylla
"Onanisterna är en bok om att ha tillgång till två världar och svårigheterna med det. /.../ Jag känner igen så mycket i denna boken från åren runt tjugo. Så mycket förvirring och så mycket veta men inte kunna på samma gång."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.