M varken mer eller mindre

"Stark debut i ungdomsgenren" Piteå-Tidningen

"Romanen är inte enbart ett relationsdrama. Sättet Maj väljer att hantera sina relationer på kan till viss del beskriva hennes personlighet och utveckling, vilket är något av det mest intressanta i boken. Petra Backström använder ett ungdomligt språk och har en lyhördhet för livet som tonåring."
Linda Sundström

"Glasklar debut om 19-åriga Maj från Södermalm."

"Jag förälskar mig i Maj redan under de första sidorna, när hon med självdistans och humor konstaterar hur stolt hon är över att ha varit statist i ”Andra Avenyn”. /.../ Jag är övertygad om att den här romanen får mig att skratta och vrida mig av igenkänning för att Backström har glasklar observationsförmåga och känsla för vardagliga detaljer som skulle fängsla många läsare."
Emma Holm

"Hatten av för Petra Backström. Det här är den bästa och mest personliga ungdomsbok jag läst på länge. Jag har fnissat, skrattat högt, suckat och gråtit."
"Skickligt! Ett ord som kan sammanfatta hela boken för mig blir just skicklig. Tre till: så jävla bra! Två till: läs nu!"

"Den här debuten! Tänk det uttalandet i versaler och med tio utropstecken. ”M, varken mer eller mindre” är en sån bok där man läser och tänker HUR kan det vara en debut, allt är så BRA, hur skicklig ÄR människan, det är ORÄTTVIST. En total liten bundle of joy helt enkelt. Jag blev både jätteimponerad och förtjust plus jätteavundsjuk."

"Läs, läs, läs!"

"Redan vid första ögonkastet kände jag att M varken mer eller mindre skulle vara en bok för mig, och den både levde upp till och överträffade mina förväntningar. Jag älskar att följa med Maj på hennes berg- och dalbaneliknande kärleksexperiment. Det är trassligt, roligt, panikartat, tankeväckande, spännande och ganska så väldigt underbart. Behöver jag ens nämna att jag rekommenderar den till precis alla? Nu gör jag det i alla fall. Läs, läs, läs!"

"Den är så exakt och skarp och rolig och smart ..."

"Jag läste en så bra bok idag, så efteråt var jag tvungen att göra följande: 1. Gråta. Inte för att boken var sorglig, utan för att jag blev så jädra känslosam av den, vet inte om jag var glad för att jag inte var nitton längre, eller om jag var ledsen, men jag tror kanske mest ledsen, det var rätt härligt att vara nitton.

Boken var: "M varken mer eller mindre" av Petra Backström. Det var väldigt, väldigt, väldigt länge sedan (vi pratar om flera år här) jag läste en svensk bok för unga vuxna som jag gillade så mycket som jag gillar den här. Den är så exakt och skarp och rolig och smart ... /.../

Är i och för sig fruktansvärt sur för att jag inte skrivit den själv, men förutom den lilla krisen: hjärtögonemoji. Läs den?"
Lisa Bjärbo

"Språket är lättflytande och samtida. Porträttet av den intensiva unga kvinnan fängslar, och oroar, läsaren genom den vindlande historien ända fram till slutet." /BTJ

"Språket är lättflytande och samtida. Porträttet av den intensiva unga kvinnan fängslar, och oroar, läsaren genom den vindlande historien ända fram till slutet. Helhetsbetyg: 4."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.