Comedy Queen

” Det är fruktansvärt sorgligt men drivet berättat så att läsaren också får skratta.”
”Det låter blytungt men Jägerfeld lyckas skriva om sorg, vardagsgrubblerier och humor med sällsynt precision. Historien berör på djupet och blev med rätta nominerad till årets Augustpris.”
” En smart, sorglig och rolig kapitelbok för barn i mellanstadieåldern om död och standup och hur skratt ibland kommer efter gråt, men också tvärtom.”
”En enastående bok, lättläst, spännande och bitvis väldigt rolig.” Ingalill Mosander
BTJ

"Comedy queen är en fin, humoristisk och övertygande bok om ett tungt ämne. Helhetsbetyg: 4" – Anna Wilner.

Augustjuryns motivering till Jenny Jägerfelds "Comedy Queen", nominerad till Augustpriset 2018.

Comedy Queen är en bok som balanserar mellan skratt och gråt, och som handlar om att hitta tillbaka till livet efter djup sorg. I centrum står Sasha. Hennes överlevnadsstrategi är enkel: för att inte dö måste hon bli allt det hennes döda mamma inte var, hon måste bli en Comedy Queen! Allt är nattsvart hemskt och hejdlöst roligt på samma gång. På språksprakande prosa utvinns humor och livsglädje ur den djupaste sorg.”

"Jenny Jägerfeld sveper sin magiska författarpenna omkring läsaren…"
"Jenny Jägerfelds Comedy Queen om död och standup får Kajsa Bergström Feiff att skratta genom tårarna och vice versa åt en lika skör som rolig barnhjältinna."
”Jenny Jägerfeld har skrivit en viktig bok, som kommer att betyda mycket för många. Jägerfeld är en känslig berättare som vet precis hur hon ska balansera hjärtskärande tragik och halsbrytande komik."
"Sällsynt rolig barnbok om sorg."
"Comedy Queen var en bok jag verkligen inte kunde släppa."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.