Svenska fåglar

"Jonas Källbergs stiliserade fåglar med stora ögon, huvuden och fötter är förvånansvärt tydliga även för artbestämning. När kidsen redan samlat Pidgey och Spearow är steget kanske inte så långt till stenknäck och nötväcka."
”en aptitlig bok som både är informativ, enkel och snygg. Fåglarna är tecknade i Pokémonstil, vilket torde tilltala barnen, men ändå porträttlika. Upplägget är lätt ...”
” Tilltalet passar både barn och vuxna, och boken kan ges till vilken nyväckt fågelentusiast som helst, oavsett ålder.”
”'Svenska fåglar' som Martin Emtenäs har gjort tillsammans med illustratören Jonas Källberg är en tydlig, enkel och instruktiv förstabok med fyrtio av de vanligaste fåglarna.”
"'Svenska fåglar. Jämfor och lär känna 40 arter' är onekligen lockande i sitt utforande. [...] Enkelt och tydligt."
”Fåglarna görs inte bara rättvisa, de presenteras så inbjudande att det säkerligen kan locka unga in i fågelintresset. Personligen vill jag se mer i den här stilen.”
BTJ
"Texterna är både lättlästa och utomordentligt pregnanta [...] Illustrationerna av fåglarna, som Jonas Källberg har gjort, är lätt karikerade flyhänta teckningar av arten där karaktäristiska drag överdrivits [...] Helhetsbetyg: 4"

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår