Joanna Rubin Dranger

Foto av:

Anna Widoff

Joanna Rubin Dranger är född 1970 och bor i Stockholm. Hon har gått på Nyckelviksskolan och Konstfack och undervisat i illustration på Beckmans School of Design. Hon har gjort bokomslag och illustrationer för bland andra Månadsjournalen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Scanorama, Konsum, Aftonbladet och Expressen.

Priser och stipendier:
1989 - Första pris i Libers barnbokstävling för Arg! Nittiotalets argaste bok, medförfattare Anna Karin Cullberg
1989 - Stipendium från Svenska tecknare
1999 - Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium
2000 - Stora svenska illustratörspriset
2000 - Svenska tecknares resestipendium till Kavalla, Grekland
2000 - Författarfondens ettåriga arbetsstipendium

Till Joanna Rubin Drangers hemsida

Relaterat

Nell på vintern

Om boken

Gå ut och lek! Årstiderna inbjuder till fantastiska lekar och utforskningar och Nell visar vägen. I böckerna om Nell finns årstidernas alla små mirakel att se på nära håll och prata om tillsammans.

Nell på vintern: Plötsligt är hela världen vit. Nell älskar vintern. Hon tar på sig varma overallen, mössan, vantarna och kängorna. Hon åker pulka, bygger igloo, testar skridskorna och kastar snöboll med Pip och Teo.

Nell är en stark och självständig tjej, och en bra förebild. Vi har mött henne tidigare i fyra färgstarka bilderböcker; Nell leker inne, Räkna med Nell, Nell på våren och Nell på sommaren. Nu kommer Nells böcker om hösten respektive vintern.

Joanna Rubin Dranger, Joanna Rubin Dranger

Nell på vintern

Farbror Dag Drömlund Dagdrömmare

Om boken

Ibland överträffar verkligheten ens vildaste fantasier! Farbror Dag Drömlund bor i ett höghus och har ett fruktansvärt tråkigt jobb som biträdande förvaltningschef. Han hinner inte med jobbet eftersom han dagdrömmer hela dagarna i stället för att arbeta. Nu tycker du kanske synd om honom, men det ska du inte göra. Farbror Dag Drömlund har i själva verket världens mest spännande liv - som astronaut, upptäcktsresande, världsmästare i fotboll och mycket annat. Så fort vardagen på Statsverket blir för enformig, så kommer det en dagdröm och Drömlund förs bort från vardagstragglandet och in i fantasivärlden. Men till slut får chefen nog och Drömlund får sparken. Det blir inte så skönt att vara arbetslös som Drömlund tänkt sig. Pengarna tar slut, maten tar slut och det är svårt att dagdrömma när man är hungrig. Men plötsligt ser han en annons, "Dagdrömmare sökes för drömjobb. Du ska vara bra på att bygga luftslott. Hör av dig till Drömfabriken." Drömlund söker jobbet och chefen blir jätteimponerad av Drömlunds drömmeriter. Ibland överträffar verkligheten ens vildaste fantasier! Anders Brundin är född 1965. Han är sedan tio år tillbaka manusförfattare för en rad olika TV-serier som Tre Kronor, Rederiet och OP:7. Nu skriver han, bland annat, manus till Sveriges Televisions nya barnsatsning "Ordbanditerna". Anders barnboksdebuterar med Farbror Dag Drömlund Dagdrömmare. Joanna Rubin Dranger är född 1970 och bosatt i Stockholm. Hon är verksam som illustratör och författare åt bland annat Rabén & Sjögren, Albert Bonniers förlag, DN och Posten. Hon har vunnit en rad priser för boken Fröken Märkvärdig och Karriären. Läsarålder: 5-8 år

Anders Brundin, Joanna Rubin Dranger

Farbror Dag Drömlund Dagdrömmare