Photo
Aktuell med: Reta inte en mammut

Engelsmannen Mick Manning och hans svenska hustru Brita Granström har skapat barnböcker tillsammans i över 15 år. Det hela började som en rolig ”hobby” på kvällstid efter arbetsdagens slut. Numera är bokskapandet deras yrke, och de bor med sina fyra söner i en liten stad på gränsen mellan England och Skottland.
Ett par av deras böcker har tidigare kommit ut i Sverige och de två aktuella titlar som nu kommer på svenska – Reta inte en mammut och Stör inte en dino som äter – har de gjort i samarbete med Natural History Museum i London.

I England är Mick Manning och Brita Granströms böcker mycket uppskattade. De blandar ord och bilder på ett innovativt, lustfyllt och lättillgängligt sätt. De har vunnit en lång rad priser för sina böcker – både var och en för sig och tillsammans, t.ex. ett av Englands förnämsta barnbokspriser The Smarties Silver Prize.
Annan trevlig uppmärksamhet har skett i form av att Micks bok A Ruined House blev utvald av självaste Quentin Blake som en av hans femtio absoluta favoriter. Mick och Brita blev också inbjudna 2008 att bidra med illustrationer till förmån för ”Prince’s Foundation for Children and the Arts ” för att fira Prins Charles 60-årsdag.

Brita Granström är född i Sverige 1969 och växte upp på en bondgård. Hon studerade grafisk form och illustration på Konstfack i Stockholm och flyttade sedan till Skottland för att jobba som illustratör vid skotska dagstidningar. När hon träffade Mick blev det alltså barnböcker hon kom att ägna sig åt, men hon har också utvecklat sitt eget måleri och trotsar gärna den tuffa skotska väderleken för att kunna måla i ur och skur.

Läs mer Dölj

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår