Anne Cassidy

Media

Pressbilder

Anne Cassidy, född 1952, arbetade som lärare i tjugo år innan hon blev författare på heltid. Hon skriver mest thrillers och deckare för tonåringar och har vunnit en hel rad priser för sina romaner. Hon hämtar ofta uppslag till många av sina berättelser från verkliga händelser, och beskrivs ofta som tonåringarnas Ruth Rendell, deckarförfattaren som också är Annes egen favorit.

Cassidy har bra insikt i hur det är att vara tonåring och framstår därför som extra sympatisk bland de ungdomar som vanligtvis brukar beskrivas som ”knepiga” eller som ”brottslingar”. Hon visar på hur lätt det är att hamna i trubbel, och hennes berättelser återspeglar ofta extrema eller tragiska situationer som vem som helst skulle ha kunnat hamna i, och kanske själv skulle ha gjort likadant i. Hon minskar avståndet mellan det som anses ”normalt” och det som anses ”onormalt” genom att ifrågasätta ”vi-och-dem”-perspektiven som råder i samhället.

Vinnare av Booktrust Teenage Prize 2004 för En andra chans.

Relaterat

Se dig inte om

Om boken

Kate Rickman är en helt vanlig 19-åring. Hon pluggar, jobbar extra på turistbyrån och delar lägenhet med två andra tjejer. Ibland går hon ut på krogen för att festa och träffa killar, men det blir aldrig allvar med någon. Hennes liv är ganska trist och händelselöst. Vardagligt och lugnt.

Det ingen vet är att Kate inte alltid har hetat Kate. Ett tag hette hon Alice. Och innan dess hette hon Jennifer. Jennifer Jones. Som tolvåring blev hon känd i hela England efter att ha slagit ihjäl sin bästa kompis med ett baseballträ.

Se dig inte om är den spännande, fristående fortsättningen på En andra chans. Alice Tully har bytt namn till Kate Rickman, men hennes förflutna finns kvar. Det som hände den där vårdagen när hon fortfarande var Jennifer Jones - när hon följde med kompisarna ner till sjön - går inte att glömma. Och Kate måste försöka hantera det, på ett eller annat sätt.

Anne Cassidy

Se dig inte om