Maria Parr

Media

Pressbilder

Maria Parr, född 1981, kommer från Fiskå i Norge. Hon kallas Astrid Lindgren för vår tid och är översatt till flera språk. Kritikerhyllningarna och priserna har haglat över henne sedan debuten Våffelhjärtat, som blev nominerad till Bragepriset och vann Nynorska barnlitteraturpriset. Tonje och det hemliga brevet tilldelades Bragepriset och Kritikerprisen i Norge, och sedan även Die Zeits prestigefulla LUCHS 2010. Min bästis målvakten vann Bragepriset 2017.

Relaterat

Våffelhjärtat

Om boken

Trille är säker på en sak: Lena är hans allra bästa vän. Men han är inte riktigt lika säker på om hon tycker detsamma om honom - hon pratar nämligen aldrig om sånt. Nej, Lena är en sån som gör saker i stället, som att klättra på höga murar och hänga i linbanor. Trille är mer en sån som nervöst står nedanför och tittar på.

De bor i den lilla byn Dunk-Mathilde, med fjordar och fjäll inpå knuten. Världens bästa plats att bo på, enligt Trille. I hans källare bor farfar som han älskar så mycket att det gör ont, och inte långt därifrån bor faster-farmor som gör de godaste våfflorna i världshistorien.

Maria Parrs hyllade och älskade debutbok Våffelhjärtat fullkomligt spritter av berättarglädje. Den skildrar ett år i kompisarna Trille och Lenas liv. Roligt, sorgligt och hjärtknipande om vänskapens betydelse, fantasins makt och om allt det som är svårt när man är nio år.

Maria Parr

Våffelhjärtat