Fotograf: Sara Wennerqvist

Aktuell med: Rädda honom!

Det är svårt att beskriva känslan, det där stillsamma lyckoruset som jag får när jag har en ny oläst bok framför mig. Kanske har jag bläddrat lite i den så jag vet att det här är en bok som kommer att bjuda mig på en spännande resa in i, en för mig, ny värld med fascinerande karaktärer.

Den där längtan efter böcker har jag haft sedan jag var liten. Först var det mamma och pappa som läste för mig. De grundade mitt läsintresse. Pappa gav bokkaraktärerna olika röster och läste med sådan inlevelse att jag ibland fick gömma mig under täcket. Sedan lärde jag mig läsa själv och då upptäckte jag att det finns hur många böcker som helst - som ett gigantiskt godisland. Jag gör den jämförelsen eftersom jag också är en chokladälskare av stora mått.

Nu när jag är vuxen och har familj och fyra barn har jag inte möjlighet att stänga ute omvärlden på samma sätt som när jag var barn och tonåring. Fast visst händer det ibland att jag ligger och läser långt in på småtimmarna trots att jag vet att jag ska upp tidigt nästa morgon, just för att jag har fångats i en magisk bok.

När jag var liten var skolloven hos farmor och farfar i Örsundsbro helt ovärderliga. Där kunde jag läsa hur mycket jag ville. Jag kommer ihåg när farfar visade mig vad som fanns i de vita överskåpen i hans och farmors sovrum. Det var en riktig skattkammare för en bokälskare som jag. Där låg min fasters alla gamla ungdomsböcker. Jag slukade hela Lotta-serien, Fem-böckerna och böckerna om den rättrådiga sjuksköterskan Cherry Ames. Sedan läste jag även pappas tummade gamla Biggles-böcker.

Jag kunde krypa upp i soffan eller sitta i hammocken i trädgården och stänga ute omvärlden och kastas in i en helt ny fantasivärld. Det var ingen som uppmanade mig att jag måste ut och träffa kompisar eller sa: Camilla, du kan väl inte sitta och läsa hela dagen du kommer få ont i huvudet.

Just det där lustfyllda när man inte kan eller vill sluta läsa för att man bara måste få veta vad som händer härnäst är vad jag önskar att jag kan skapa med mina egna böcker – att jag lyckas fånga läsaren och kan hålla den kvar.

 

Läs mer Dölj
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: mars 2012
Rädda honom!
”Rädda honom! utvecklar sig till en liten filosofi sk roman om tidens makt och minnets natur." / Ying Toijer-Nilsson, SvD
Cirkusflickan
"Om jag hade en 11-åring hade jag köpt den här till henne" "Det här är verkligen en ovanlig barnbok i utgivningen just nu. /.../ Om jag hade en 11-åring hade jag köpt den här till henne. Jag tror nog att det är mest flickor som skulle uppskatta den här berättelsen om Ellen som kämpar i motvind och blir utsatt för mycket, inte bara hårda slag utan även för samhällets fördomar och elaka tungor. Jag tyckte faktiskt jättemycket om den här historien, mycket för att det är en äventyrsberättelse men satt i en historisk verklighet. /.../Förresten, jag har hängt upp mig rätt mycket på omslag, men det här måste vara ett av årets snyggaste omslag, på en barnbok i alla fall! Man kan ju inte LÅTA BLI att bli sugen på att läsa den här."
bokomaten.blogspot.com
Cirkusflickan
"En mycket spännande bok i romantisk cirkusmiljö" /Dagbladet Sundsvall
Cirkusflickan
"bitvis mycket gripande" /Sydsvenskan "Den här ganska traditionella berättelsen bjuder på en del glimtar från en svunnen tid med särskild tyngdpunkt på kvinnors situation.Men ju längre historien fortskrider desto mer tonvikt läggs på flickans individuella utveckling snarare än samhällets. Det är bitvis mycket gripande, men författaren faller aldrig in i sentimentalitet."

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår