Annabel Pitcher

Foto av:

Kate Christer

Annabel Pitcher är född 1982 och arbetar som lärare. Min syster är i tusen bitar är hennes debutbok. Manuset väckte stor uppmärksamhet i Storbritannien och efter en upphettad budgivning köpte Orion rättigheterna (för ett sexsiffrigt belopp).

"If there was a book to redifine the phrase 'emotional rollercoaster' it's this one"
Sugar Magazine

"Brilliantly observed and packing huge emotional punch, this impressive debut manages to be heartbreaking, poignant and hilariously funny, and quite unputdownable."
The Bookseller

"If this book doesn't go viral, I'll eat Jamie's Spiderman t-shirt."
The BookBag

Relaterat

Tusen och en chans

Om boken

Femtonåriga Zoe har en fruktansvärd hemlighet som hon inte kan berätta för någon. Men så hör hon talas om en dödsdömd fånge i Texas. Han måste veta allt om hemligheter, lögner och skuld. Och mord.

Med brustet hjärta och vass penna börjar Zoe skriva brev till Stu, mannen i fängelse - en historia om kärlek, svek och ond bråd död.

En romantisk bladvändare av Annabel Pitcher vars signum är att skriva om allvarliga ämnen med mycket humor och värme och med en osannolik tonsäkerhet.

Annabel Pitcher

Tusen och en chans

Min syster är i tusen bitar

Om boken

"Min syster Rose bor på spiselkransen. I alla fall en bit av henne. Tre av hennes fingrar, hennes högra armbåge och hennes ena knäskål är begravda på en kyrkogård i London."

Tioåriga Jamie Matthews har precis flyttat från London till The Lake District med sin pappa och sin syster Jasmine. De behöver en nystart. För fem år sedan sprängdes Rose, Jamies storasyster och Jasmines tvillingsyster, i tusen bitar i ett av flera terrordåd i London. En grupp islamister har tagit på sig ansvaret för attacken.
Föräldrarna är utom sig av sorg, Jasmine piercar sig, färgar håret rosa och slutar äta. Familjen har slagits i spillror. Men Jamie, som nu är lika gammal som hans syster var när hon dödades, har inte gråtit, inte en enda gång. För honom är Rose bara en femårings avlägsna minne. Jamie bryr sig mer om sin katt, Roger, sin Spindelmannentröja och att hans pappa inte ska få veta något om Sunya.

Sunya är Jamies nya vän, hon är muslim och pappan ser numera alla muslimer som terrorister. Samtidigt är Jamie övertygad om att hans mamma kommer att komma tillbaka till familjen som hon lämnade för flera månader sen. När han ser en tevereklam för en talangjakt förstår han hur han ska ställa allt till rätta.

Pitcher behandlar ett brännhett ämne med både förlösande humor och stenhårt allvar.

"Log jag? Ja, jag log. Grät jag? O ja, tårarna föll medan jag läste. Det här är en av de berättelser som kommer att stanna hos mig för alltid. Rensa din hylla Annabel Pitcher, du har priser och utmärkelser att vänta." Philip Ardagh, The Guardian

"Min syster är i tusen bitar är en av de bästa debutromanerna från Storbritannien på väldigt länge."
www.wonderousreads.com

Annabel Pitcher

Min syster är i tusen bitar