Louise Winblad

Foto av:

Hugo Thambert

Louise Edlund Winblad, alias hejhejvardag, är serietecknare, illustratör, bloggare och poddare. Sedan 2013 driver hon en av Sveriges i särklass mest lästa och älskade bloggar där hon med stor humor och igenkänning tar sig an ämnena småbarnsliv och föräldraskap. Förutom egna serieböcker har hon bland annat illustrerat två böcker om mammakroppen och en serie hästböcker för åldern 6-9 år. Hon bor utanför Stockholm med man och tre döttrar.

Relaterat

Mens: allt du vill veta

Om boken

MENS – allt du vill veta är för dig som snart ska få mens, som nyss fått mens eller som kanske haft mens ett tag. Eller för dig som helt enkelt bara vill lära dig mer om mens.
Hälften av alla människor på jorden har, kommer att få eller har haft mens. 800 miljoner har mens just idag. Med tanke på det är det egentligen märkligt att så få pratar om det. I den här boken får du lära dig allt du behöver veta om mens: vad som händer i kroppen när du får mens, vad det finns för olika mensskydd och hur du kan ta hand om dig själv på ett så bra sätt som möjligt under mensen. Vad ska du äta när du har mens? Hur var det att ha mens förr i tiden och hur kan det vara på olika platser i världen? Hur ser det egentligen ut med de mens-kliga rättigheterna i världen och vilka är menshjältarna?MENS – allt du vill veta ger dig kunskap, trygghet, kraft och självkänsla så att du är rustad för livet med mens. En bok full av viktiga fakta och peppande mens-tips, roligt och klurigt illustrerat av Louise Winblad, alias hejhejvardag!

Erica Hebbe, Louise Winblad

Mens: allt du vill veta

Hur blev jag till? Och hur kom jag ut?

Om boken

Vinnare av Adlibrispriset 2022 – Årets bästa barnbok 0–6 år!
Mammas mage är jättestor, för där inne ligger Ebos lillebror och snart ska han komma ut! Men förut låg Ebo därinne, det vet han, för det har mamma berättat. Men hur kunde han egentligen komma in i magen? Och hur gick det till när han kom ut?Asabea Britton är utbildad barnmorska och folkbildare inom graviditet och förlossning. Tillsammans med illustratören Louise Winblad, alias hejhejvardag, har hon skapat en bok om frågorna de allra flesta barn förr eller senare ställer.Genom Ebos berättelse får vi följa med på den fantastiska resan från ägg som möter spermie, via de nio månaderna i magen och slutligen till den stora stund när bebisen ska komma ut. Men här finns även plats för andra berättelser - det finns ju massor av olika sätt för en bebis att bli till, och nästan lika många sätt att födas på!En rättfram och spännande faktabok för alla vuxna som behöver lite hjälp på traven att förklara ett av livets allra största fenomen för nyfikna barn.

Asabea Britton, Louise Winblad

Hur blev jag till? Och hur kom jag ut?

Relaterade artiklar

Rättframt och spännande om att bli till

Mammas mage är jättestor, för där inne ligger Ebos lillebror. Förut låg Ebo där, har mamma sagt. Men hur kom han in dit? Och hur gick det till när han kom ut?