Hedvig Häggman-Sund

Foto av:

Emma Larsson

Hedvig Häggman-Sund har jobbat som illustratör sedan 2004 och har tecknat för bland annat serietidningar, böcker, spel och animerad film, bland annat med uppdrag från Netflix och Universal Pictures. Hon delar sin tid mellan Göteborg och Malmö och har pojkvän, katt samt ett illustrationskonto på Instagram med 225 000 följare.

Relaterat

Läs pysselbok

Om boken

Här kommer aktivitetsboken till den matiga läseboken Läs – boken för dig som vill börja läsa. Precis som i boken trappas svårighetsgraden successivt upp: enkla övningar med versala bokstäver till övningar med meningar. Både roligt och pedagogiskt.
Katarina Kuick har tagit fram bokens texter med utgångspunkt från barnets tidiga läsprocess, utan pekpinnar och utan att tumma på intresseväckande, stimulerande innehåll. Sanna Borell, Hedvig Häggman-Sund och David Henson har illustrerat.

Katarina Kuick, Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell, David Henson

Läs pysselbok

Läs

Om boken

”Den här boken känns som en skänk från ovan. En fullträff!”
Ingalill Mosander, AftonbladetAtt knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. Läs – boken för dig som vill börja läsa är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år. En matig läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga bilder som stöd för läsningen.Svårighetsgraden trappas successivt upp: från superkorta berättelser med enstaka ord i versaler, till längre texter med fullständiga meningar. Små bokstäver introduceras gradvis och pedagogiskt. Nästan alla ord är en- eller tvåstaviga och har ljudenlig stavning. De tydliga, relaterbara berättelserna varvas med bilduppslag där läsaren får para ihop ord och begrepp med detaljer i bilden. Möt kon som började skolan, titta in hemma hos STOR och Liten och läs bak-och-fram med syskonen Rut och Rot. Sanna Borell, Hedvig Häggman-Sund och David Henson står för de träffsäkra illustrationerna.Katarina Kuick har tagit fram bokens texter med utgångspunkt från barnets tidiga läsprocess, utan pekpinnar och utan att tumma på intresseväckande, stimulerande innehåll. Hon har skrivit ett flertal böcker för barn och unga och är verksam som översättare. 2009 vann hon Augustpriset tillsammans med Ylva Karlsson för boken Skriv om och om igen – en inspirationsbok för skrivsugna.

Katarina Kuick, Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell, David Henson

Läs

Relaterade artiklar

Knäck läskoden!

Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. ”LÄS – boken för dig som vill börja läsa” är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år.