Julia Wiberg

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Julia Wiberg, född 1990, är uppvuxen i byn Täfteå i Västerbotten men bor idag i Stockholm. Hon har haft en speciell relation till naturen sedan barnsben och har alltid en kikare redo i ryggsäcken. Som programledare för barnprogrammet Djur med Julia på SVT sprider hon med stor lekfullhet sin kärlek till djur och natur till tusentals barn. När hon inte skriver barnböcker driver hon en populär och prisbelönt humorpodd om bland annat småbarnslivet tillsammans med Louise "hejhejvardag" Winblad, och hon står även bakom barnpodden Julias coola djur på Spotify. Tidigare har hon bland annat jobbat som journalist på Expressen och drivit en populär blogg på sajten Motherhood.

Relaterat

Hej till alla småkryp

Om boken

"Ett fint och poetiskt tilltal som håller för många omläsningar och det går också att hitta nya detaljer i bilderna för den uppmärksamma läsaren." Helhetsbetyg: 4 av 5. – Sarah Utas. Bibliotekstjänst
I naturen kryllar det av småkryp! Om man tittar riktigt noga så kan man se masken som gräver sig ner i jorden, humlan som surrar runt blomman, spindeln som spinner sitt tunna nät, och flugan som fastnar i det ... Hej till alla småkryp är en bok för de allra minsta om naturen och de djur som bor där. Här finns mycket att peka på, känna igen och upptäcka. Den rytmiska texten och de ljuvliga bilderna gör detta till en bok att läsa om och om igen.Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn och sina tidigare barnböcker Kul i skogen, Världens coolaste djur enligt Julia och Stora roliga skogsboken. Hanna Granlund är den skickliga illustratören bakom bilderna till den älskade serien Spöksystrar och ett flertal bilderböcker, bland andra Gosedjursfesten och Pyjamaspartyt.Läs också:Hej till alla djurenHej till allt i skogen

Julia Undén Wiberg, Hanna Granlund

Hej till alla småkryp

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Undén Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken

Relaterade artiklar

Barnens favorit presenterar världens mäktigaste djur

Programledaren Julia Wiberg är tillbaka med en djurbok med den allra roligaste faktan om 12 coolaste djuren i världen. Det blir fart och humor i både text och bild, signerade Hedvig Häggman Sund, vars artwork följs av en nära en kvarts miljon på Instagram.