Fotograf: Hugo Thambert

Press images

Aktuell med: Queera tider

Edward Summanen, född 1980, tycker att hundar, vänskap och solidaritet är det bästa som finns. Han är socionom, genusvetare och författare. Han har skrivit metodmaterial, barnböcker och läromedel, ofta med fokus på normkritik och hbtq-frågor. 
 
Sedan 2008 arbetar han med hbtqi-personers hälsa och rättigheter. Han har tilldelats priser av såväl RFSU Stockholm som föreningen Transammans för sitt engagemang för transpersoners rättigheter. Tidigare arbeten inkluderar bland annat kurator på ungdomsmottagning, fritidsledare för unga hbtq-personer, förskola, vårdbiträde och begravningsplatsarbetare.

Läs mer Dölj
219 kr Bok - Flexband
Utgiven: januari 2021

SENASTE RECENSIONERNA

Queera tider
"Boken riktar sig framför allt till ungdomar, men fungerar utmärkt också för alla som vill bilda sig." Shora Esmailian
Sydsvenskan
Queera tider
”Boken informerar på ett mycket bra sätt, och den inspirerar även den som vill engagera sig och ger råd, tips, peppning och stöd. [...] med häftiga bilder som passar perfekt till texten. Queera tider är en suverän och mycket viktig bok! Helhetsbetyg: 5.”
BTJ

NYHETER

”Det finns så mycket oberättad historia”

Funderar du över ord som queer och ickebinär, och hur Pridefestivalen startade? På hur du kommer ut, byter namn eller vad könsbekräftande vård innebär? Vill du lära dig mer om hbtqi-rörelsen, vilka rättigheter vi har idag och hur vi har fått dem? Då är den här boken något för dig!

Illustratör: Adrian Malmgren
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår