A.K. Sydegård

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

A.K. Sydegård, född 1965, är journalist och författare. 2021 debuterade hon med Bror till salu, en humoristisk feelgood-bok för unga. Den röstades i slutet av året fram till Barnens bokpris i Karlstad av sina 12-åriga läsare. Hennes böcker är lättsamma bladvändare, där skrattet alltid ligger på lur. De tar också upp ämnen som vänskap, att våga gå sin egen väg – och vikten av riktigt bra wifi.

Relaterat

Kille bortskänkes (gratis!)

Om boken

Zoes plan att bli miljonär innan hon fyller tjugo ser ut att bli verklighet. Hon har gjort sin mormor till en känd influencer och guidar nu ett helt gäng seniorer mot samma mål. Allt flyter på tills nyheten slår ner som en bomb: Mormor ska gifta sig. Igen. Och Zoe måste hänga med och dokumentera det mycket förälskade parets husbilsresa till bröllopet i Italien.
Vad kan gå fel? Svar: Det mesta.Inte nog med att den odrägliga, men sjukt snygga Love, som är barnbarn till mormors fästman, också har fått plats i bilen. På vägen råkar de ut för en misstänkt vägpirat, hamnar i ett mystiskt stenbrott och tvingas klara sig utan sina mobiler. Ska Zoe lyckas rädda sina digitala affärer och mormors bröllop – eller är katastrofen ett faktum?Kille bortskänkes (gratis) är den tredje och avslutande boken om Zoe. Ett hysteriskt roligt och galet äventyr – feelgood för alla tweenies. Fristående fortsättning på Bror till salu och Mormor till reapris.Bror till salu framröstades av sina läsare till vinnare av Barnens Romanpris i Karlstad.”Jag kan faktiskt inte minnas när jag gapskrattade högt åt en mellanåldersbok på det här sättet.” Göteborgs-Posten om Bror till salu

AK Sydegård

Kille bortskänkes (gratis!)

Relaterade artiklar

En galen mormor, ett insta-konto och en enastående affärsidé

När 13-åriga Zoes excentriska mormor ber henne om hjälp att bli influenser (eller ”influensa”) rycker hon ut. Mot en ringa ersättning, såklart. Mormor till reapris är ett hysteriskt roligt äventyr – feelgood för alla tweenies.