BTJ

Lotterifusket

"Serien om Emil Wern av Anna Jansson består av roliga och spännande pusseldeckare för nybörjarläsarna i lågstadieåldern. Helhetsbetyg: 4" - Carola Forslund. 

Skeppets gåta

Hélène Benno tipsar om litterära vandringar i Visby baserade på Anna Janssons böcker: "I fotspåren på Maria Wern" och barnvandringen "I fotspåren på Emil Wern".

Ficktjuven

"Jag tycker att boken var bra för att det var mycket spänning och jag kunde inte sluta läsa för att den var så bra." / Kim Karlsson Hampfalls, VT

Ficktjuven

"En bra barndeckare" / Eva Eriksson, Dagbladet Sundsvall

"Anna Jansson skriver med lätt hand, tar upp saker som kamratskap, och att inte vara för snabb med att döma folk, samtidigt som hon lägger in spänning. En bra barndeckare, alltså."

Eva Eriksson, Dagbladet Sundsvall

Förbjudna sopor

"Förbjudna sopor bjuder både på lagom spänning och på en pedagogisk lektion om sopsortering och vårt gemensamma ansvar för miljön."/ Värnamo Nyheter

Förbjudna sopor

"Roliga och inte alltför otäcka" / Bohuslänningen

"Böckerna är roliga och inte alltför otäcka. /.../ En klurig miljödeckare i tiden. Mimmi
Tollerups härligt humoristiska bilder förhöjer läsnöjet avsevärt."

Eva Bjehed, Bohuslänningen

Förbjudna sopor

"Väldigt spännande och rolig"

"Jag tycker att boken var väldigt spännande och rolig för att det händer något hela tiden.

Jag kommer att fortsätta läsa böcker om Erik Wern och hans deckarfall."

Kim Karlsson Hampfalls, Västerviks Tidningen

Bankrånet

"en riktigt spännande barnbok"

"Bankrånet är en riktigt spännande barnbok som passar alla killar och tjejer i lågstadiet som gillar underhållande mysterieböcker. Den som gillar LasseMajas detektivbyrå och Dalslandsdeckarna kommer förmodligen även att tycka om böckerna om Emil Wern. Lillasyster Linda ser till att böckerna innehåller en hel del humor och roliga inslag och Emil ser till att boken innehåller spännande fall som är roliga att försöka lösa innan boken är slut. Boken innehåller flera kapitel vilket gör att spänningen byggs upp bit för bit men samtidigt är kapitlen tillräckligt korta för att barnen själva ska kunna läsa dem på ganska kort tid."

Bankrånet

Elever i 4-6 i Eskelhem skola bloggar om Emil Wern

"Detektiven Emil och vi" är en blogg som "först och främst är ett sätt att visa hur lärare och elever kan arbeta med litteratur i skolan". Vi = elever i 4-6 i Eskelhem skola.

Bankrånet

"skriver med kärlek och omsorg"

"Det är med hans ögon vi ser världen, utan att vi ens tänker på saken – ett litterärt grepp bland många som Anna Jansson introducerar för sina läsare. Intrigen är lagom komplicerad, de huvudmisstänkta kring banken är roliga typer. /.../
Som barndeckarförfattare skriver Anna Jansson med kärlek och omsorg, och inte minst i miljö­skildringarna visar hon att språk är något man kan leka med."
Ingegärd Waaranperä

Klasskassan

"en spännande berättelse om Emil Wern i Visby" /Dagbladet Sundsvall

Silverskatten

"En mysig bok" /Dagbladet Sundsvall

"En mysig bok där författarinnan Anna Jansson och illustratören Mimmi Tollerup, sätter fokus på hur klipska och duktiga våra barn och ungdomar är!"

Riddarnas kamp

"Det är klart att Gotland ska ha sin egen barndeckare"

"Anna Jansson har skrivit en trevlig barndeckare där blinkningar finns till Mårten Dahlins kioskdeckare med Kalle Skavank och hans kusin Dilsa i spaningsledningen.
Det är klart att Gotland ska ha sin egen barndeckare liksom Stockholms södra förorter och Valleby har sina! Lite kul är det också att kriminalkommissarie Maria Wern har en egen liten deckarliga hemmavid också."

Silverskatten

"Vilken humor Anna Jansson levererar! "

Riddarnas kamp

"Spännande, trivsamt och lättläst." /Östgöta Correspondenten

Riddarnas kamp

"både spännande och roligt"

"Jag tyckte boken var riktigt bra. Bara för att man skriver bra vuxenböcker så betyder ju inte det att man också kan skriva för barn, men Anna Jansson klarar det bra. Det är både spännande och roligt."

Klasskassan

Upptäck Visby med Emil Wern

Riddarnas kamp

"intelligenta planteringar och oväntade upplösningar"

"Meningar som ”Havet var blågrått och vågorna lugna och sömniga”, gör böckerna mer språkligt avancerade än andra, onödigt torftiga, barndeckare.
Anna Jansson tillför inget nytt till genren, snarare lånar hon friskt från andra. Till exempel har Emil Wern sin deckarbyrå i en kiosk, precis som Kalle Skavank. Men det hon saknar i originalitet tar hon igen i professionalitet.
Intrigerna i ”Riddarnas kamp” och ”Klasskassan” är en smula snåriga, men den koncentrerade läsaren hittar intelligenta planteringar och oväntade upplösningar."
Andreas Palmaer

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.