Kolvinge

”Ett spännande och farligt äventyr med faror och magiska krafter tar sin början.”

Kolvinge

”... det här tycker jag om.”
BTJ

Kolvinge

”[...] en mycket spännande kapitelbok som nog kan fånga många läsare och skapa början på en serie att följa. Helhetsbetyg: 4.” Siska Humlesjö
BTJ

Magnoliaskogen

”jobb. Magnoliaskogen är ett fantasyäventyr i sagoformat med spännande detaljer och mycket värme. Helhetsbetyg: 4.” – Eva E:Son Fransson.
BTJ

Drottningens återkomst

”Mangold gräver i den allmänna sagoskatten och blandar den med egna figurer och fantasier. Äventyret är ett mysterium, där man hittar fler ledtrådar än svar. Drottningens återkomst är en bra och härlig fantasyskildring för bokslukaråldern. Helhetsbetyg: 4.” – Anna-Karin Närkling,

Skuggrikets portar

”En bra, underbar fantasybok för yngre slukaråldern. Helhetsbetyg: 5.” /BTJ

Dimmornas dal

"Det är utmärkt fantasy; magisk realism. En riktigt bra kvalitétsbok för bokslukaråldern. Helhetsbetyg: 5." /BTJ

Miranda och sjörövarkatten

"Det här är en riktigt bra bok som kan ligga till grund för samtal om känslor och hur man ska vara mot varandra." /Norrtelje Tidning

Augustinatt

"Mangold skriver mjukt och pirrigt om sommarlovets sista heta dagar." / Jonna Fries, Smålandsposten

"Augustinatt är en spännande historia som i jakten på en försvunnen katt lockar fram både existentiella frågeställningar och sidor hos karaktärerna de knappt själva visste att de hade. Mangold är hela samtidssagan igenom en ömsint berättare som lämnar utrymme för läsaren att tänka till och fylla i luckor. Det gör berättelsen både engagerande, varm och snyggt balanserad."
Jonna Fries, Smålandsposten

Svart glas

"Berättelsen är spännande på ett lite ryskrypande sätt." /Lyrans Noblesser

Svart glas

"ord som hjälper mänskliga fartyg att hålla kursen på livets hav" / Johan Werkmäster, Göteborgs-Posten

"Maud Mangold ger inga svar och moraliserar inte. Men hennes svävande, skimrande berättelse får en tänkvärd tyngd tack vare de frågor som ställs. En barlast höll jag på
att säga, några sandsäckar ord som hjälper mänskliga fartyg att hålla kursen på livets hav."

Johan Werkmäster, Göteborgs-Posten

Fabian och karamellhäxan

"En riktig karamell"

"Ulrika har hittat en riktig karamell i bokskörden."

Lyssna på recensionen på P4 Hallands hemsida.

Fabian och karamellhäxan

"Bra högläsning"

"Storasyster Vickan är miljöaktivist och har inte tid med honom. Då dyker hon upp Magda Karamellhäxan med sina mystiska karameller. Fabian får hjälpa henne att starta butik."

Piteå-Tidningen

Vilma och regnbågsfjädrarna

"Förjoxat spännande, som Aspa skulle säga." /Sydsvenskan

"Det blir en inre och yttre resa för de två flickorna. Den är fantasieggande att följa, med finstämda blyertsteckningar som kontrast till den färgrika historien. Förjoxat spännande, som Aspa skulle säga."
Sydsvenskan

Vilma i vättarnas värld

"en spännande berättelse"

"Nu har hon skrivit en bok för de lite yngre barnen och jag kan säga att jag blev inte besviken. Hon lyckas även i denna bok skriva en spännande berättelse om hur det finns mer i vår värld än vi ser."

Kära Edda

"en sinnrikt komponerad berättelse" SvD

"”Kära Edda” är inte bara en roande skildring av några ungdomars upplevelser av killar och förälskelser. Den är mångtydigare än så, en sinnrikt komponerad berättelse som lämnar åtskilligt outsagt, väcker frågor och lockar läsarens nyfi kenhet."
Lena Kåreland, Svenska Dagbladet

Kära Edda

"Betyg: ****"

Det är en intressant och annorlunda ungdomsroman om en tjej som försöker lära sig om kärleken.
/.../ Den  är helt klart skriven för tjejer och passar nog bäst för fjorton år och uppåt. Yngre tror jag kan ha lite svårigheter att förstå djupet i texten och frågorna.
Men det är en väldigt bra berättelse. Den väcker tankar och när jag väl började läsa kunde jag inte lägga boken ifrån mig.

 

Kära Edda

"en bok värd att läsa"

"Norska Elen Fossheim Betanzos debutroman gör mig förvirrad och det är inte illa. Tvärtom faktiskt. Tänk om böcker oftare skakade om så att där uppstod nya tankekopplingar."
Pia Huss

Kära Edda

"Vad är kärlek?"

"Det här är en ganska enkel bok, kort (drygt 120 sidor) och jag fick liksom ingen wow-känsla. Men nu några dagar efter att jag läst ut boken får jag fortfarande en varm känsla i magen när jag tänker på den."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår