BTJ

Vänskap

”Varje berättelse kan vara ingången till diskussioner kring vänskap och hur den kan te sig. Helhetsbetyg: 5.” Charlotte Nordenfelt

Framtid: 11 berättelser för mellanstadiet

”Perfekt för högläsning i en mellanstadieklass måste antologin Framtid sägas vara. [...]

Det är roligt och omväxlande att berättelser tio år framåt trängs med en kolonisering av Mars i en avlägsen science fiction-laddad tid, eller helt enkelt med en flickas växande oro när klassen ska göra ett besök i badhuset. Tänk om hon sjunker?” Stina Nylén

BTJ

Framtid: 11 berättelser för mellanstadiet

” ... bidragen bjuder på roande och oroande, högklassig läsning, om såväl den närmaste, mest personliga framtiden, som den som berör hela mänskligheten och jordklotet på längre sikt.

Allt samsas i denna angelägna och genomarbetade textsamling med adress till barn i mellanstadiet. Framtid är väl värd att rekommendera för gemensam läsning och samtal i skolan, såväl för sina språkliga och litterära kvalitéer som för sitt innehåll. Högsta betyg! Helhetsbetyg: 5.” Åsa Österlöf

Vi är syskon

”En härlig samling för den som har svårt att bestämma sig för en enda bok om syskon. Här finns allt från den fenomenalt roliga Jamen Benny till Emma Adbåges mitt i prick-berättelse om Leni som plötsligt blir en bebis precis som lillebror.” Anna Matzinger

Vi är syskon

"En mycket läsvärd antologi, speciellt för dem som har syskon."

Vi är syskon

"Spännande om syskondynamik. Berättelserna är underfundiga och bilderna spännande. Antologin lyckas fånga syskondynamiker från olika perspektiv." /Lidija Praizovic

Vi är syskon

"Ett noga genomtänkt urval som samlar några av svenska moderna klassikers allra bästa variationer över temat syskon. Denna antologi kan bli bästa stöttepelaren för små barn i syskonskap."

BTJ

Vi är syskon

"En suverän antologi om syskonskap med ett urval av det bästa både vad gäller författare och illustratörer. Helhetsbetyg 5." - Christina Wedenmark

Vi är syskon

"Ett noga genomtänkt urval som samlar några av svenska moderna klassikers allra bästa variationer över temat syskon. Denna antologi kan bli bästa stöttepelaren för små barn i syskonskap."

Vi är syskon

"En underbar presentbok om syskonrelationer av några av våra mest älskade författare och illustratörer. Emma Adbåges skildring av en liten flickas försök att åter hamna i förgrunden är en pärla av insikt och humor." - Ingalill Mosander 2018-05-04

Vi är syskon

"Fin antologi beskriver syskonskapets alla sidor."

Vi är syskon

”Den här boken är den perfekta presenten till någon som precis har fått in en ny liten person i familjen. Betyg: 5/5”
BTJ

Vi är syskon

"En suverän antologi om syskonskap med ett urval av det bästa både vad gäller författare och illustratörer. Helhetsbetyg 5." – Christina Wedenmark.

Skräck

"Denna bok är något av en dröm för skolbibliotekarier. Helhetsbetyg: 5." Fia Idegård, BTJ

Smarta små upptäcker kroppen

"Ett förträffligt uppslagsverk för barn, som gjort för högläsning eftersom innehållet även kan vara en ögonöppnare för mamma och pappa." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

Smarta små upptäcker kroppen

"Jag hoppas det kommer fler böcker i serien 'Smarta små', för de är verkligen helt fantastiska tycker jag."

Smarta små upptäcker kroppen

"Roliga illustrationer som visar och förklarar, älskar denna bok!"

Smarta små upptäcker kroppen

”En härlig antologi om ben och kno¬tor, likheter och olikheter, hår och hud och allt annat som hör krop¬pen till.” / Jessica Gottberg, Landskrona postenSmarta små upptäcker skolan

"Som handbok för att förstå skolan och använda sig av kunskapen i praktiken är det här en rolig bok." / Anna Lundholm, BLT

Smarta små upptäcker skolan

"Boken är en pedagogisk och fint upplagd antologi om att socialiseras in i skolan, begreppet skola och att få ett grepp om vad som händer där." / Marit Jonsson, Formom

Smarta små upptäcker naturen

"En naturbok med spännande fakta, lekar och pyssel för barn mellan 3-6 år." / City Malmö

Smarta små upptäcker naturen

"Boken har allt för den vetgirige natur-nybörjaren"

"Årets bästa faktabok är förmodligen Smarta små upptäcker naturen. På ett lekfullt, stimulerande och inspirerande sätt lär och upptäcker vi som läsare många intressanta saker om naturen."

Norran

 

Smarta små upptäcker naturen

"En bra mix av faktamängd, långa och korta texter, lek och allvar"

"Nyfikenhet väcks och jag ville bara fortsätta och bläddra och läsa. Naturen är fascinerande. Det går inte att säga annat."

Sofia, Flaskposten

Smarta små upptäcker naturen

"Så mycket rolig och varierad kunskap" /Sveriges Natur, Eva-Lena Neiman

"För att inspireras till närkontakt med naturen rekommenderar jag Smarta små upptäcker naturen (Rabén & Sjögren). Boken samlar så mycket rolig och varierad kunskap att den också bör läsas av smarta stora och alla som inte gillade biologi i skolan, men som nu känner saknaden. Boken är en antologi med många duktiga författare och illustratörer."


Sveriges Natur, SNF, Eva-Lena Neiman

Smarta små upptäcker naturen

"Vilken pärla säger jag!!"

"Vilken pärla säger jag!!
Jag ska läsa den själv ikväll tror jag,så mycket bra att lära sig och fantastiska bilder och finurliga tips."

Eva, Rekoliv

Smarta små upptäcker naturen

"Skriven på ett lättfattligt och roligt sätt"

"En fullspäckad bok med fakta om allt man kan hitta i naturen, skriven på ett lättfattligt och roligt sätt."

VT

Smarta små upptäcker naturen

"Riktar sig till barn, men också vuxna med barnasinnet kvar har glädje av den"/ Filipstads Tidning

"Smarta små upptäcker naturen (Rabén och Sjögren) är också en bok för den som vill göra strövtåg i naturen och lära sig mer om vad man ser. Den riktar sig till barn, men också vuxna med barnasinnet kvar har glädje av den. /.../ Här finns tips för hela året, så vill du redan nu börja planera för vinterns bästa snökoja är den här boken en bra start på den vägen. "

Filipstads Tidning

Smarta små upptäcker naturen

”Vill man bara ha en enda naturbok ska man nog satsa på Smarta små upptäcker naturen.”/Sverker Lenas, DN

Smarta små upptäcker naturen

"inspirera barn till att intressera sig för naturen" /Skaraborgs Allehanda

"Klassiska karaktärer som Linnéa och Maja dyker upp och de samsas bland annat med pedagogiska bilder på fåglar, djurljud att träna på och mer praktiska tips på hur man gör drakar och lövmönster. Bland mycket annat."

Linus Wennblom, Skaraborgs Allehanda

Smarta små upptäcker naturen

"Fullproppad med rolig och intressant fakta"

"Den är en finfin bok för barn och vuxna, fullproppad med rolig och intressant fakta om allt från fladdermöss till ekorrar och bin, allt finfint illustrerat och formulerat på ett sätt som barn förstår, utan att bli en klapp på huvudet eller simpelt på något vis. Passar perfekt om ni, precis som vi, har en unge som är inne i en fas då hon funderar och frågar om allt. /.../ Tipstipstips, alltså!"

Sara, Sssarasss

Smarta små upptäcker naturen

"Lyckas med balansgången mellan fakta och underhållning"/SvD

"Den innehåller såväl lättfakta och naturpyssel som mer poetiska inslag. Den grafiska formen är lyckad trots en lång rad medverkande illustratörer, från den utsökta rosa trädgårdselefanten Pomelo och Charlotte Ramels rultiga svampbarn till Maj Fagerbergs känsliga naturbilder."

Elina Druker, SvD

Smarta små upptäcker naturen

"Fantasifullt sammanställt" /Nerikes Allehanda

"Innehållet är fantasifullt sammanställt. Tänk att det finns så många vinklingar på naturen. Inspirerande läsning som med fördel kan läsas för barn i olika åldrar."

Johanna Berglund, Nerikes Allehanda

Smarta små upptäcker naturen

"En ­heltäckande och inspirerande kunskapskälla för små naturvänner"

"Här finns verkligen läsning för många åldrar. Redan tvååringen kan hjälpa till att para ihop rätt djurbild med rätt mat, medan utdragen ur Stefan Castas Humlans blomsterbok bjuder på avancerad och spännande humlekunskap som är ny även för flesta vuxna."

Kattis Streberg, Södermanlands Nyheter

Smarta små upptäcker naturen

"Naturen är på riktigt!"

"Vi avslutar med att citera Birgitta Westin, redaktören för Smarta små upptäcker naturen:
'Vi kan bygga datorer, mobiler, rymdskepp – och hus som når högre än molnen. Men vi
kan inte göra en blomma. Vi kan inte göra ett frö som blir en doftande linnea, eller ett ägg som blir en koltrast, som sjunger från en trädtopp i skymningen.
Det kan naturen.
Av allt du lär dig är kanske kunskapen om naturen det allra viktigaste. Lyssna på den, smaka på den, dofta och förundras. Naturen är på riktigt!'”

Värmlands Folkblad

Smarta små upptäcker naturen

"Underbara boken 'Smarta små upptäcker naturen'"/Allas

Smarta små upptäcker naturen

”En lysande bok och en perfekt uppslagsbok för det vetgiriga barnet.”/Magnus Utvik SVT

Smarta små upptäcker naturen

"Fint berättade djurfakta"

"Läsaren får möta 80-talets klassiker, naturbarnen Maja och Linnéa; kan hämta baskunskaper i Lars Klintings fint berättade djurfakta; har möjlighet att förvandlas till myrstorlek och tillsammans med Mia besöka en myrstack; introduceras i att tänka i återvinnings- och kretsloppsbanor; uppmanas använda olika sinnen i inspirerande naturlekar, och så mycket mer."

Marit Jonsson

Smarta små upptäcker naturen

"Jag lär mig massor om fladdermöss, ekorrar och humlor" /GP

”En bra hjälp för den som bedriver barnverksamhet eller bara vill umgås med de egna barnen i naturen, kan Smarta små upptäcker naturen bli. Det är en tjock bok full av såväl sagor, fakta, lektips, verser, som vackra och roliga illustrationer om det som växer och lever. Jag lär mig massor om fladdermöss, ekorrar och humlor, får veta hur man gör chokladlöv och tillåts gunga mjukt i Barbro Lindgrens rytmiska dikter."

Eva-Lotta Halldén, GP


 

Smarta små upptäcker naturen

"Rekommenderas till alla pedagoger"

"Kan varmt rekommenderas till alla pedagoger, särskilt de som arbetar med utepedagogik."

Bokunge

Smarta små upptäcker naturen

"En härlig naturantologi med stor bredd"/Mona Örjes

”En härlig naturantologi med stor bredd. /.../ Som pedagog kan man ibland tro att man redan känner till allt pyssel på naturtema och att man redan hört alla grundläggande fakta om de vanliga djuren, men i de nyskrivna delarna hittar jag till min stora glädje ny kunskap och nya idéer att prova.”   

Mona Örjes, BTJ-häfte 2011:11

Smarta små upptäcker naturen

"Ett förträffligt uppslagsverk för barn" /Ingalill Mosander

"Äntligen har jag fått lära mig varför humlor kan flyga och att en jagad ekorre kan flyga 10-12 meter. Ett förträffligt uppslagsverk för barn, som på ett enkelt, begripligt sätt ger svar på alla möjliga och omöjliga frågor som ungar brukar ställa om djur och natur."

Ingalill Mosander, Aftonbladet 

Smarta små upptäcker naturen

"Informativt men mest av allt roligt"/ Västerbottens Folkblad

"Informativt men mest av allt roligt är det att ta del av de texter Birgitta Westin fyllt denna omfattande volym med. Här får man sjunga visor, lära sig utelekar, sommarpyssel och följa med figurer som elefanten Pomelo och andra på äventyr."

Niclas Holmlund

Bebisens roliga visor och verser

"De musikaliska arrangemangen visar på en insikt i barnens värld" /Avesta Tidning

"De roliga och färgglada ilustrationerna av Camilla Lundsten är väl integrerade med texterna. /.../ Musiken är bra och det är roliga versioner av sångerna."

Bom Bom

"resultatet är överväldigande" DN

"Här finns lekar, rim och ramsor i parti och minut - och allt är alldeles nyskrivet och nyillustrerat. Kulturen består inte bara av gamla klassiker! Redaktören Birgitta Westin har lyckats samla ett fyrtiotal begåvningar i den svenska barnlitteraturen bland såväl författare som illustratörer, och resultatet är överväldigande."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Bebisens roliga rim och ramsor

"En alldeles lysande pigg liten bok" DN

"En alldeles lysande pigg liten bok, en mini-antologi för den som ska börja rimma och ramsa för ett litet barn. /.../
Och inte nog med att man lär sig texterna: det ingår också en instruktiv dvd-skiva där man får lära sig gesterna till varje ramsa. Det finns även en systerbok , "Bebisens roliga visor och verser", som innehåller en cd-skiva med sånger.
Camilla Lundsten har illustrerat båda med stark och sammanhållen färgskala."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Bebisens roliga visor och verser

"Jag blev inte besviken på den här boken!"

"Det här är en bok full av korta visor och söta bilder. En bok full av mys.
Den innehåller både gamla klassiska visor som Blåsippor och Här dansar Herr Gurka, samt en del lite nyare visor som jag inte känner så väl igen själv."

Bebisens roliga visor och verser

Grammisnominerad till Årets Barnalbum

En av fem finalister!

CD-skivan som ingår i antologin Bebisens roliga visor och verser (urval av Birgitta Westin och illustrerad av Camilla Lundsten), har nominerats till "Årets barnalbum".

Medverkande:
Arr: Karin Renberg. Sång: Cayenne, Leya Gullström, Singoalla Brobacke, Stefan Sundström och Sebastian Aronsson.
Musiker: Karin Renberg, Tomas Hallonsten, Andreas Nordell.
Fårkören: Matilda, Silke, Aska, Lina, Lilla Bä och lammen.

 

Sagolik jul

"Samlade stämningsfulla berättelser"

"Antologier har alltid sitt värde - man slipper leta själv i bokhyllan och blir påmind om att berättelserna finns. Med denna bok i hand kan kanske föräldrar få det att bli av sätta sig i lugn och ro med barnen och läsa stämningsfulla julskildringar i väntan på tomten."

Sagolik jul

"en blandning av sånger, gamla och lite nyare berättelser samt exempel på recept, pyssel och lekar"

"Många svenska barn har nog ett förhållande till Kanarieöarna om vintern, men kanske inte alla har träffat på den gamle skäggige Ruben och hans fru Hosianna. Den bekantskapen är väl värd att göra."
Dalila Dorai, Hallandsposten

Bebisens roliga rim och ramsor

Ulla Rhedin recenserar Bebisens roliga rim och ramsor

"Bebisens roliga rim och ramsor, är en omfångsmässigt tunn antologi, där redaktören Birgitta Westin har samlat ihop en rad fina gamla och nya ramsor och gett debuterande illustratören Camilla Lundsten fria händer. Det har blivit en saligt läcker bok - den lyser som en sol i novembermörkret med sina klara färger i hög temperatur. Uppslagen hålls samman av färgteman, sedan släpper Lundsten loss ett vimmel av ganska strängt stiliserade, men också leende och näpna gestalter: bebisar, små skära grisar, hundar, katter, flickor, pojkar, elefanter, myror mot en resonansbotten av idel ögongodis - - - det är överdådigt fräscht och nytt."
Ulla Rhedin, Dagens Nyheter

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår