Julmysteriet

"En varm, påhittig julberättelse där man kan få hjälp med att bygga upp en jul i en modern bonusfamilj." Amelia Adamo

Julmysteriet

"Julmysteriet av Lisa Bjärbo och Matilda Ruta är varm, rolig och lite pirrig. Perfekt som högläsningsbok för fyraåringar och uppåt." Ingalill Mosander

Julmysteriet

”Julmysteriet är en snäll, vänlig och komplex tjugofyrakapitelsbok för lyssnare och läsare från 5 till 7 år om en jul som är på väg att haverera.

[...] Julens glädje och expressiva glitter förmedlas levande i helsidesillustrationer. Boken erbjuder en fin adventsanpassad läsupplevelse. Helhetsbetyg: 4.” Jan Hansson

BTJ

Viggo och kärlekskaoset

”Längtan, vänskap, ångest och skratt sammansmälter fint i text och bild. Helhetsbetyg: 4.” Christina Wedenmark

Viggo och mammalivet

”Det är psykologiskt och välkomponerat om förväntningar och acceptans. Läs båda, läs tillsammans!”
BTJ

Viggo och mammalivet

”Lisa Bjärbos språk är vardagsnära och uttrycksfullt. Johanna Magorias svartvita bilder fångar situationerna i texten på samma barn-nära sätt. En utmärkt högläsningsbok! Helhetsbetyg: 4.” – Tine Billing.

Inuti huvudet är jag kul

”Lisa Bjärbo skriver med drastisk humor om ­sociala fobier som vuxna tror att man kan ”tänka bort”.”
BTJ

Djupa Ro

"I ett stilla tempo visar hon hur de som tror att de känner varandra egentligen inte alls gör det. Med stark närvaro och till synes små medel beskriver hon ungdomarnas känslor på ett sätt som öppnar för identifikation. Helhetsbetyg: 4" – Christina Wedenmark. 

Viggo och rädslolistan

”Lisa Bjärbo har i samarbete med illustratören Johanna Magoria skapat en finstämd berättelse för lågstadiet om något helt vanligt som pojkar sällan förväntas ge uttryck för.”

Viggo och rädslolistan

”Lisa Bjärbos bok " Viggo och rädslolistan" sätter fingret på hur det är att känna saker som man inte vågar erkänna för någon annan, fast det i själva verket inte hade varit så farligt. Jag kan lova att det här är läsning med stor igenkänningseffekt.”

Inuti huvudet är jag kul

”I vanlig ordning skriver Bjärbo ofrånkomligt träffsäkert porträttet av en ungdom. Liv växer fram på sidorna, helt naturligt och oerhört sympatiskt. Att inte bry sig om Liv vore omöjligt.”
BTJ

Ivar träffar en triceratops

"Intresset för dessa forntida skräcködlor verkar vara omättligt, men denna bok tillhör en av de bättre. Ivar träffar en Triceratops kan med fördel läsas som ett godnattäventyr innan läggdags. Helhetsbetyg: 4" – Maria Christensen. 

Inuti huvudet är jag kul

"Pricksäkra inre monologer. Inuti huvudet är jag kul är en fantastisk bok. Rolig, vacker, sorgsen, medkännande och framförallt så himla viktig. Köp den, låna den från biblioteket eller ladda ner som ljudbok men framförallt för guds skull, läs den!"

Viggo och rädslolistan

"Om att vara rädd men vilja våga. Jag gillar det normbrytande hos Lisa Bjärbo. Hon vågar alltid ta nya vägar med sina historier och låter gärna sina karaktärer göra det oväntade. Lisa skriver också sin historia med lätthet och med humorn hela tiden närvarande. Karaktärerna är trovärdiga och på riktigt. Hon knyter väldigt fint ihop Viggos historia."

BTJ

Viggo och rädslolistan

"Den medryckande berättelsen tar barns känslor på allvar. En fräsch och viktig kapitelbok att uppleva och prata om! Helhetsbetyg: 4" – Tine Billing.

Inuti huvudet är jag kul

"Lisa Bjärbos intention har varit att skapa förståelse för de blyga med sin roman, inte att ändra på dem. Det har hon verkligen lyckats med."

Inuti huvudet är jag kul

"Tonårsångest skildrad med humor och finess."

BTJ

Inuti huvudet är jag kul

"En läsupplevelse som sätter sig fast i minnet. Helhetsbetyg: 5." - Helene Ehriander

Samtidigt i min låtsasvärld

"Den högläsande vuxne får sig en kärleksfull klapp på huvudet och medläsaren kan glädja sig inte minst åt Adbåges fenomenalt skruvade vardagsrealism." - Petter Lindgren 2018-05-12

Samtidigt i min låtsasvärld

"En barnbok behöver inte handla om ett barn. Den kan väl lika gärna handla om en mamma som drömmer sig bort från kladdig spagetti och korv till ett liv i superhjältedräkt." - Erika Hallhagen 2018-05-13

Samtidigt i min låtsasvärld

"Fin annorlunda bok – aldrig läst något liknande innan!"
BTJ

Samtidigt i min låtsasvärld

”Med igenkännande och humor bejakas fantasier och dagdrömmar. Helhetsbetyg: 4" – Tine Billing

Samtidigt i min låtsasvärld

"En hyllning till alla mammor som kämpar därute och drömmer sig bort emellanåt. Om dagdrömmarnas underbara värld och i mina ögon det vackraste porträttet av en mammakropp som skådats i en bilderbok."

Ivar träffar en Diplodocus

”Ivar träffar en Diplodocus är ett fantastiskt dinosaurieäventyr som levandegör olika dinosaurier på ett lekfyllt men också lärorikt sätt för barn i både förskoleåldern och de första skolåren. Helhetsbetyg 5.” /BTJ

Ivar träffar en Pteranodon

"Dinosaurieintresset hos barn är fortfarande stort och denna bok kan med fördel presenteras för både de dinosauriefrälsta och de som ännu inte upptäckt dinosarna." /BTJ

Djupa Ro

"Det här är en berättelse som jag inte ville skulle ta slut."

Djupa Ro

"Lisa Bjärbo lyckas skriva om det svåra för både ung och gammal" /Jönköpings-Posten

"Det kan vara svårt att skriva om stor sorg och kärlek utan att det blir platt och patetiskt. Lisa Bjärbo lyckas i Djupa Ro", en ungdomsroman som kan läsas av både unga och vuxna."

Djupa Ro

"Fin tonträff om den stora sorgen, om barndomens relationer och vad som händer när man blir vuxen." /DN

Djupa Ro

"En varsam och vemodig berättelse om att ta sig runt plötsligt uppkomna tomrum, och om samspelet mellan djup sorg, obändig glädje och allt okänt som väntar." /Östgöta Correspondenten

Djupa Ro

"... jag blev helt knockad."

"Och så kom Djupa Ro nu i höst och jag blev helt knockad. Om jag gillade Lisa innan så älskar jag henne nu för åh vilken bra bok hon har skrivit. Den är mycket djupare än hennes tidigare och samtidigt mycket starkare och på sätt och vis vackrare. Helt klart hennes bästa så här långt."

Djupa Ro

"Med klar ton och bultande hjärta har Bjärbo skrivit en vemodig men trösterik roman om uppbrott och avsked." /Norrbottens-Kuriren

"Lisa Bjärbo är lyhörd för kompisgängets dynamik och jargong, och hon lyckas med konststycket att förankra krisen i en trovärdig fond av vardag och privat, personlig historia. Det är det som gör att Djupa ro känns som långt mer än en rafflande pusseldeckare kring en ung människas tragiska död.

Med klar ton och bultande hjärta har Bjärbo skrivit en vemodig men trösterik roman om uppbrott och avsked. Om vuxenblivandets kroniska nostalgi. Det vi kan försonas med, och det vi inte."
Elin Ruuth

Djupa Ro

"Det här är nämligen min kandidat till årets bästa svenska ungdomsbok – det finns inget jag läst av en svensk författare i år, och knappt någon utländsk heller som jag tyckt så pass mycket om."

"Det har pratats en del om att en av årets trender är böcker som handlar om psykisk ohälsa, och det här är absolut en av de viktigare. På samma sätt som Jessica Schiefauers ”När hundarna kommer” så handlar den inte lika mycket om själva akten eller dådet, utan snarare mer om de som lämnas kvar eller står bredvid, och jag kan inte annat än att ge mina varmaste rekommendationer att ALLA borde läsa Djupa Ro. Helst omedelbart."

Djupa Ro

"Pricksäker iakttagare"

"Lisa Bjärbo (född 1980) surfar skickligt på sommarens vemod och mystik i ”Djupa Ro”."
Petter Lindgren

Djupa Ro

"Helhetsbetyg: 4" /BTJ

"Med stark närvaro och till synes små medel beskriver hon ungdomarnas känslor på ett sätt som öppnar för identifikation. Författaren har en stark språkkänsla och i Djupa ro får hon läsaren att fundera över tillvaron på ett utvecklande och positivt sätt. Helhetsbetyg: 4."

Eddie får en lillebror

"Jesús Veronas karaktärer stämmer fint med texten; de bjuder på stora känsloyttringar och en rejäl dos humor." / Anna Matzinger, Vi Föräldrar

"Lisa Bjärbo hanterar temat på ett vardagsnära och ändå lite busigt sätt, med en berättelse som inte backar för det som är jobbigt samtidigt som allt som är så mysigt med syskon också får plats. Jesús Veronas karaktärer stämmer fint med texten; de bjuder på stora känsloyttringar och en rejäl dos humor."

Anna Matzinger, Vi Föräldrar

Eddie och julen

"Jesús Verona illustrerar pojkens upptäcktsfärd bland julbestyren med busiga detaljer och skarpa färgexplosioner."

"Bjärbo skildrar avskalat spänningen mellan vardagligt och högtidligt, och gör på så vis berättelsen till ett prövande och underhållande juldopp för både Eddie och läsaren."

Jonna Fries, Smålandsposten

 

Allt jag säger är sant

"SvD:s kritiker har valt några av årets bästa bokklappar inom tio olika områden."

"Hon beskriver själv sin tillvaro med sinne för dramatik och en drastisk humor som dämpar kaxigheten."

Lena Kåreland, Svenska Dagbladet under rubriken "Årets böcker: tio genrer, 30 tips"


 

Eddie och julen

"Härliga mjuka bilder, fulla av färg, barnkänsla och saker som har med julen, vintern och vardagen att göra." / Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning

Allt jag säger är sant

"Det var lite magiskt." / Bokbeate

"Och språket! Jag är lite blown away. Det var så verklighetstroget som tonårstankar. Det var lite svengelskt och Lisa använder sig av språket för att skapa humor och känsla vilket blir väldigt roligt och effektfullt. Jag brukar inte läsa svenska böcker så väldigt ofta, och ännu mer sällan när det är svenska som originalspråk! Det var lite magiskt. Lisa lyckades göra både Alicias och mormorns talspråk verklighetstroget vilket var mycket bra gjort av henne tycker jag."

Bokbeate

Allt jag säger är sant

"En bok man ibland skrattar högt åt för att i nästa sekund sätta skrattet i halsen." /Trelleborgs Allehanda

"Med ett rappt språk, med inslag av engelska uttryck, svordomar och mycket humor berättar Bjärbo på sitt eget speciella sätt om hur det kan vara att vara ung och inte veta vad man vill med sitt liv. En bok man ibland skrattar högt åt för att i nästa sekund sätta skrattet i halsen. Om livet i allmänhet och om kärlek, relationer och döden i synnerhet. "

Lina Wegendal, Trelleborgs Allehanda

Allt jag säger är sant

"Action från första sidan."

"Jag fick upp ögonen för den här boken först när jag var på pressfrukost hos Rabén & Sjögren. Lisa Björbo läste själv upp inledningsscenen i boken. När hon slutade läsa kunde jag inte få nog. Den är vanvettigt rolig. Den fångar in en direkt. Action från första sidan. Eller vad säger ni, är det inte lite omöjligt att inte gilla en bok vars första mening är 'Jag är så jävla kissnödig.'?"

Anna Lagerqvist, Litteraturmagazinet

Allt jag säger är sant

”Allt jag säger är sant är en uppfriskande kontrast till ungdomslitteraturens många dystra skildringar med problemfyllda tonåringar i dysfunktionella familjer." / Lena Kåreland, SvD

Bilderboksretro 60-tal

"En härlig retrokick" / Norrtelje Tidning

"Det är ett väl avvägt urval, med en rad fantasifulla klassiker. En härlig retrokick för oss som läste Teskedsgumman, Pollyböckerna och Lennart Hellsing."

Margaretha Levin Blekastad, Norrtelje Tidning

Allt jag säger är sant

"lås in dig med boken på en ostörd plats och bara låt läsningen ta tag i dig"

"Åh, vilken läsupplevelse den här boken bjuder på! Det är en sådan där bok då man önskar man kunde sätta upp en stör-mig-ej-skylt på dörren, glida ner djupt i läsfåtöljen och sedan sträckläsa hela boken i ett svep. /.../

Jag rekommenderar den här boken varmt! Läs och njut, säger jag bara. Stäng av telefonen, lås in dig med boken på en ostörd plats och bara låt läsningen ta tag i dig. Jag kan garantera att en riktigt härlig lässtund väntar dig."

Malins bokblogg

Allt jag säger är sant

"Det bästa är tveklöst språket. Det är knivskarpt, mustigt, rappt och roligt och det rusar på i svindlande fart. Bara det gör det värt att läsa boken."/ Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning

Allt jag säger är sant

"både stark och gripande" /Smålandsposten

"Rättframheten och den syrliga humorn är dock allt annat än ytliga byggklossar, tvärtom används de för att glänsande skildra hela spektrat mellan lust och sorg.
Bjärbo rör sig oavbrutet elegant och känslosamt hela vägen från döden till den första stora kärleken. Samtidigt lyckas hon också hitta ljuset i skoltrötthetens trånga tunnel. Det gör Allt jag säger är sant både stark och gripande."

Jonna Fries, Smålandsposten

 

Allt jag säger är sant

"Bokens mormor är otrolig" / Hanna Lindbom, BLT

"Det finns mycket humor i boken, men också en hel del kärlek och stor sorg. Allt jag säger är sant hyllar självständigheten, men påpekar samtidigt vikten av närstående som man kan dela glädjen med och som kan stötta när allt känns svårt.
Bokens mormor är otrolig, så förstående, så rolig, så stöttande, en hyllning till alla världens underbara mormödrar, eller 'mormorar', som Alicia säger."

Hanna Lindbom, BLT

Allt jag säger är sant

"Det är både rakt och subtilt beskrivet och jag ryser av medkänsla."

"Lisa Bjärbo har ett fantastiskt språk som är så mycket hennes eget (kanske Bjärboiska?), men som också träffar så rätt i det som kan kallas ungdomsspråk. /.../ Det är både rakt och subtilt beskrivet och jag ryser av medkänsla."

Annas resa

Allt jag säger är sant

"Hon har ett gnistrande och levande språk" /En bok om dagen

"Det är så klockrent bra beskrivet att jag blir lite störd över att inte ha uppfunnit och beskrivit Alicia själv. Men det är lite så där med Lisa Bjärbos språk överhuvudtaget - och då dömer jag utifrån hennes blogg (Onekligen) och hennes förra bok Det är så logiskt alla fattar utom du. Hon har ett gnistrande och levande språk; kreativt och målande - och jag gillar det hur mycket som helst."

En bok om dagen

Allt jag säger är sant

"Jag fullkomligt älskar denna bok."

"Åh, ni förstår inte vad jag tycker om denna bok. Det är nog såhäääääääär mycket, om inte mer. Jag fullkomligt älskar denna bok. /.../

Karaktärerna likaså. Alla karaktärer är SÅ realistiska att det nästan är otäckt. Jag kunde nästan hitta samma personer i min vardag och det betyder ju än en gång att Lisa är himlans duktig på det hon gör. Min favoritperson är nog ändå Alicias mormor, för hon verkar så himla mysig!"

Recenzion

Allt jag säger är sant

Lisa Bjärbo berättar i P4 Mötet om sin nya bok "Allt jag säger är sant"

Allt jag säger är sant

"Allt jag säger är sant är en underbar bok!"

"En riktigt fin och upprorisk skildring av en av de coolaste tjejerna jag någonsin läst om. Ett måste för alla egensinniga tjejer som vågar vara sig själva."

Stardustan

Allt jag säger är sant

"Vimlar av pricksäkra formuleringar och underfundiga uttryck" /Camilla Jönsson, Hallandsposten

"Men framför allt är det Lisa Bjärbos språk och tonfall som lyfter berättelsen. Det vimlar av pricksäkra formuleringar och underfundiga uttryck och humorn ligger minst lika mycket i stilen som i handlingen."

Camilla Jönsson, Hallandsposten

Allt jag säger är sant

"helt enkelt helt jäkla fantastisk."

"Jag har svårt att med ord beskriva hur bra den här boken är. Den är obeskrivlig, fabulös, makalös, fenomenal, lysande, ja helt enkelt helt jäkla fantastisk.  Ärlig, välskriven, rolig, sorglig, helt briljant. /.../  Det här är ungdomslitteratur när den är som bäst. Eller rättare sagt, litteratur när det är som bäst."

Enligt O

Allt jag säger är sant

"En bok jag slukade, gillade och nu rekommenderar."

"Jag har läst att Lisas språk beskrivs som med glimten i ögat och där kan jag inte göra annat än hålla med, för det är verkligen så. Det känns tonår och in real life på långa vägar- jag faller pladask."

Bokclara

Allt jag säger är sant

"Boken är välskriven och lättläst och jag tycker om den." /Bokcirkus

Allt jag säger är sant

"ungdomslitteratur när den är som bäst"

"Det finns mycket gott att skriva om Allt jag säger är sant, men jag tycker att du ska läsa den själv och bilda en egen uppfattning. Jag vill dock säga att jag hoppas på mer från Lisa Bjärbo, och att skulle vilja påstå att denna bok är ungdomslitteratur när den är som bäst!"

Sofies bokblogg

Allt jag säger är sant

"Och en himla trevlig bok!"

"Allt jag säger är sant är en klockren ungdomsroman. Och som varje gång jag läser en riktigt bra ungdomsroman slungas jag tillbaka genom åren med våldsam kraft. Lisa Bjärbo tar mig verkligen med på en sådan där tonårsresa."

Susanna Mattsson, Bokboxen

Allt jag säger är sant

"fint och hjärtskärande"

"Det här tycker jag om. Det är fint och hjärtskärande, sorgligt och roligt, allt i en skön blandning. Allt hon säger kan vara sant. I alla fall för henne själv."

Kulturkoftan

Allt jag säger är sant

"Flera gånger kommer jag på mig själv med att småle med en pirrig känsla i magen." / Bokomaten

Allt jag säger är sant

"Jag hade SÅ velat vara en Alicia när jag var 16 år."

"En MYCKET bra bok för dig mellan 14-16 år. Det är inte lätt att följa upp en lyckad debutbok men Bjärbo lyckas strålande. Nu blev jag lite sugen att läsa om Det är så logiskt alla fattar utom du bara för det."

Bokfreak

Bilderboksretro 60-tal

"Det här är riktigt snygga böcker som kan glädja flera generationer." / Carina Wising, Katrineholms-Kuriren

Bilderboksretro 60-tal

"En bok för de som vill frossa i illustrationer."

"En bok för de som vill frossa i illustrationer. Eller en bok för de som vill väcka vackra, slumrande minnen om högläsningsstunder från förr. För dem kommer Bilderboksretro 60-tal att kännas som en varm famn."

Josefin Isaksson, GD

Bilderboksretro 60-tal

"Boken väcker minnen och det är kul att läsa." / Eva Eriksson, Dagbladet Sundsvall

Allt jag säger är sant

Video om "Allt jag säger är sant"

Bilderboksretro 60-tal

"Det fina med översikten är att böckerna huvudsakligen får tala själva." /Bodil Juggas, Arbetarbladet

Bilderboksretro 60-tal

"Inspirerande och njutbart" / Carina Östbrant, Folket

"Det urval som har gjorts i sammanställningen med kunniga kommentarer till är både inspirerande och njutbart. Det ska bli spännande att läsa även nästa bilderboksretro."

Carina Östbrant, Folket

Bilderboksretro 60-tal

"Boken har väl fångat mycket av det som utmärkte det politiska decenniet!" / Eva Wahlström, Borås Tidning

"Främst är det illustrationerna som väcker minnen till liv och jag slås över hur många
olika bildstilar och tekniker som förekom. Det är en fröjd att se hur många nyskapande
konstnärer som illustrerade 60-talets barnlitteratur. Lägg därtill en stark framtidstro och intresse för barnets behov av lek och uppror. Boken har väl fångat mycket av det som utmärkte det politiska decenniet!"

Eva Wahlström, Borås Tidning

Bilderboksretro 60-tal

"Samtliga böcker i serien är också läckert, igenkännbart och tidstypiskt formgivna av Lotta Kühlhorn." / Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Bilderboksretro 50-tal

"Det är verkligen kul att njuta av de fina, tidstypiska bilderna ocvh minnas känslan av att vara liten och fascineras av de här olika berättelserna." / Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"En riktigt bra och läsvärd bok."

"Lisa Bjärbo skriver på ett övertygande sätt om tonringarnas kärleksproblem och hon använder ett språk som verkar mycket övertygande tonårsaktigt- jag känner igen det från min tid tillsammans med gymnasieelever. /.../

En riktigt bra och läsvärd bok."

Gunilla och Jarl Börjesson, Bokparet

Bilderboksretro 50-tal

"Boken blir en kul tidsresa." / Eskilstuna Kuriren

"Boken blir en kul tidsresa. Genom illustrationerna dyker kläder, könsroller och frisyrer upp igen. Minnen från en tid när biblioteken rustades upp, lånen blev gratis och konkurrensen från tv och internet var obefintlig."

Eskilstuna Kuriren

Bilderboksretro 50-tal

"Kan fascinera vilken bildälskande människa som helst" /SvD

"Men även om båda verken i huvudsak vänder sig till en vuxen läsekrets – kanske också en läsekrets med ett speciellt kulturbagage, även om man inte nödvändigtvis måste ha släpat runt på det för att gilla böckerna – så tror jag ändå att illustrationerna utstrålar ett så
läckert och fantasieggande skimmer att de kan fascinera vilken bildälskande människa som helst."

Kristin Hallberg, SvD

Bilderboksretro 50-tal

"En kul bok för både vuxna och barn" /Smålands-Tidningen

"Igenkännandets leende infinner sig till bilderna och de korta berättelserna fungerar att läsa än i dag. En kul bok för både vuxna och barn."

Smålands-Tidningen

Bilderboksretro 50-tal

"Vilken härlig period 50-talet var för spännande och nya former av bilderböcker" /Norra Västerbotten

"En riktig nostalgitripp, en karamell, för alla som läste bilderböcker under 50-talet eller för oss lite för unga som lånat dessa klassiker på biblioteken eller ärvt böcker av äldre släktingar. Det är ett förtjänstfullt urval som Lisa Bjärbo och Susanna Hellsing gjort och vilken härlig period 50-talet var för spännande och nya former av bilderböcker!"

Anna Hällgren, Norra Västerbotten

Bilderboksretro 50-tal

"Här finns många vackra illustrationer, korta återgivna texter och presentationer av älskade folkliga karaktärer." / Värnamo Nyheter

Bilderboksretro 50-tal

"Måste vara den bästa presentboken"

"Sammanfattningsvis: Bilderboksretro måste vara den bästa presentboken. För barnen, för dig själv, för dina föräldrar. Köp den! Och jag, jag bara superlängtar till januari när 60-talsboken kommer."

Breakfastbookclub

Bilderboksretro 50-tal

"Många genomtänkta och välgjorda bilder"

"Den sympatiskt kvadratiska boken 'Bilderboksretro 50-tal' är en 'titta-läs-och-njut-volym'. Läcker som en syrlig stång från kiosken i Lennart Hellsing och Stig Lindbergs 'Krakel Spektakel köper en klubba' från 1956. En av de få berättelser som här, i komprimerad form, återges i sin helhet.

Formgivarna Lotta Kühlhorn och Jeanette Wigren närmast dansar fram med uppslagens utfallande och distinkta färger och med pärminsidor som minner om gamla sortens vaxade skolbokspapper i glassrosa, turkos, rött och svart. /.../

'Bilderboksretro 50-tal' lyfter fram så många genomtänkta och välgjorda bilder."

Pia Huss, Dagens Nyheter

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Lisa Bjärbos bok är humoristisk och full av kärlek" / Tranås-Posten

Bilderboksretro 50-tal

"För en bilderboksjunkie som jag är ju det här alldeles lovely."

Bilderboksretro 50-tal

"Ser helt underbara ut"

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Jag skrattade mig igenom i princip hela boken, den är en riktigt humörhöjare och språket är underbart!"

"Det är så logiskt alla fattar utom du har hög sträckläsningspotential och jag tycker att det är fint att för en gångs skull läsa en bok om olycklig kärlek som inte är ur ett kvinnoperspektiv. Här är det Ester som är den som inte fattar signalerna, som träffar andra och som sårar Johan utan att riktigt förstå hur det gick till. Det är så logiskt alla fattar utom du är ingen typisk ungdomsbok på det sättet och jag älskar det!"

Therese, Dantes bibliotek

 

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Den exakta tonårstonen""

"Lisa Bjärbo hittar den exakta tonårstonen, språket flyter lätt och de tvära kasten mellan upprymdhet och utsatthet, prövad lojalitet och gränslöshet är mitt i prick."

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Hennes språkbehandling riktigt spritter av liv i dialog och iakttagelser"

"Lisa Bjärbo har arbetat på Kamratposten, något som brukar dra med sig täta kontakter med läsarna. Kanske är det därför hennes bok inte känns banal, utan ger intryck av levande verklighet. Hennes språkbehandling riktigt spritter av liv i dialog och iakttagelser."
Ying Toijer-Nilsson

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Magnetisk läsning" /Smålandsposten

"Språket är laddat och på pricken koordinerat till den eviga - och ändå specifikt samtida - tonårsdramatiken. Och upplösningen, den är underbart rafflande!"
Jonna Fries

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Den här kärleksromanen vill du bara inte missa." /Östgöta Correspondenten

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Betyg: +4 av 5"

"Det är det bästa med boken. Att den lyckas skildra hur det är att vara tonåring, en helt vanlig tonåring!"

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Betyg 4"

"Det är snyggt, bra, ja nästan perfekt."

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Så läs den här boken också."

"I högt tempo, med mycket dialog och en tonårsmässigt språksäker humor skriver Lisa Bjärbo en passionshistoria med många turneringar. Boken är skönt fri från utseendeångest, förutom något om kläder är det oklart hur Ester alls ser ut."
Nina Lekander

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Det är så logiskt att det här är en bra bok"

"heja Lisa! Det är så logiskt alla fattar utom du är en fin ungdomsbok och jag kommer rekommendera den vilt till alla ungdomar (och en del icke-ungdomar). Ser fram emot fler böcker av Lisa, när kommer nästa?"

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"En underbart söt liten bok"

"Som läsare av författarens blogg Onekligen är jag inte överraskad av att Bjärbos ungdomsboksdebut är så bra. Hon är alltid rolig och träffsäker i bloggen, så varför skulle hon inte vara det i bokform? Jag säger bara läs, läs, läs! När blir den film förresten? Någon borde köpa filmrättigheterna omedelbart."

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Denna boken kommer absolut påminna mig om 00talets slut och 10talets början i framtiden."

"Språket var både glatt och påhittigt. Roliga uttryck dök upp lite överallt. Det gjorde boken både rolig, spännande men också berörande i sina stunder. Randiga tröjor, converse, guitar hero och böcker som innan jag dör och den besynnerliga händelsen med hunden om natten. Denna boken kommer absolut påminna mig om 00talets slut och 10talets början i framtiden."

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Läs den! Och Lisas blogg."

"Hon fångar på pricken det Växjö som jag själv tillbringade min gymnasietid i. Till och med Katedralskolan där bokens huvudpersoner går på känner jag igen."

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Jag tycker om den här boken!"

"Så här står det nämligen om den: ”Rolig och träffsäker romandebut i Johanna Lindbäck-anda!”. Holy! Läskigt på flera sätt. /.../
Jag tycker om den här boken! Jag är givetvis partisk, men ändå, jag gillar den. Det är inte varje dag man har en anda. Tur då att man verkligen uppskattar när det händer!"
Johanna Lindbäck

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"Riktigt fina böcker av riktigt bra författare!"

"Jag gillar att de båda två har alldeles vanliga liv; att de har närvarande föräldrar (förvisso med lite vuxentrassel men de finns där) och att Ester och Johan redan från början är väl hemmastadda hos varandra.

Och så gillar jag att det mot slutet av berättelsen visar sig att både Johan och Ester har lärt sig saker om sig själva. De har växt en aning genom bokens händelser, och de är en liten aning klokare och modigare och självsäkrare än när boken börjar.

Känslan i Det är så logiskt alla fattar utom du, är ganska så mycket lik känslan som man finner i Johanna Lindbäcks böcker. Gillar man Lindbäck, så tror jag att man gillar Bjärbos bok. Riktigt fina böcker av riktigt bra författare!"

Det är så logiskt, alla fattar utom du

"vårens/sommarens två säkraste kort"

"Jag har tjuvläst Det är så logiskt alla fattar utom du och den lämnade mig med värsta fina känslan toppad med lite bitterljuv hjärtesmärta. Vem kan motstå det?"

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår